Δράση Ενημέρωσης για την Καταπολέμηση των Κουνουπιών από το Δήμο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το έτος 2025, πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2025 ανοιχτή δράση ενημέρωσης στην Πλατεία Πετρινού, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το έτος 2025, πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2025 ανοιχτή δράση ενημέρωσης στην Πλατεία Πετρινού, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις ενέργειες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά και για τις απλές καθημερινές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει κάθε πολίτης, ώστε να συμβάλει στη μείωση των εστιών αναπαραγωγής των εντόμων.
Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, κα Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου, ανέφερε: «Η καταπολέμηση των κουνουπιών δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας, αλλά κυρίως θέμα δημόσιας υγείας. Ως Δήμος, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, με συντονισμένες δράσεις και ενημέρωση των πολιτών όλων των ηλικιών. Η παρουσία και η ανταπόκριση του κόσμου σήμερα, επιβεβαιώνει πως όταν η τοπική κοινωνία είναι ενημερωμένη, γίνεται και πιο ενεργή στο να προστατεύσει τον εαυτό της και τους γύρω της».
Ενώ, από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Δημοτικών Ενοτήτων, κ. Ιωάννης Χασάπης, δήλωσε: «Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει μια διαρκή και συστηματική προσπάθεια για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών είναι μια πολύπλευρη παρέμβαση, με πρακτικά αποτελέσματα. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα».
Το πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης περιλαμβάνει συνδυασμένες παρεμβάσεις πεδίου, ενημερωτικές δράσεις και συνέργειες με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, την ενίσχυση της πρόληψης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και, ειδικότερα, με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, φορείς που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαρκή ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που άπτονται της υγείας και της πρόληψης.
Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος, παραμένοντας προσηλωμένος στην προστασία της δημόσιας υγείας και στη διαρκή ενημέρωση των πολιτών.
Περισσότερες φωτογραφίες, εδώ. 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος