Κ. Τζιούμης: “Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους πολιτικά προϊσταμένους για τα 5,5 εκατ. ευρώ που χάθηκαν”(video)

Στα θέματα που τέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (10/10/2017) αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο", Κώστας Τζιούμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα θέματα που τέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (10/10/2017) αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο”, Κώστας Τζιούμης.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3XQJNgqY9M0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά ο κ. Τζιούμης έκανε λόγο για την ανασκαφή που έγινε στην πλατεία Άρεως για την εύρεση του κρυμμένου θησαυρού,όπου όπως τόνισε δούλεψαν παράνομα μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου ενώ δεν το επέτρεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. “Όσον αφορά την δικαιολογία που είπε ο κ. δήμαρχος ότι υπήρχαν κάποια δίκτυα και έπρεπε να δουλεύει μηχάνημα του Δήμου για να επιβλέπει,νομίζω δεν στέκει. Εννοείται ο κάθε εργάτης του Δήμου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα δίκτυα,αυτά τα γνωρίζουν οι μηχανικοί,οι οποίοι ήταν παρόντες και θα μπορούσαν να έχουν την εποπτεία”υπογράμμισε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Μεθυδρίου ,του οποίου απορρίφθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αφορούσε την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων σε 15 χωριά του Δήμου και για τυπικούς λόγους,για λάθη από την πλευρά του Δήμου απορρίφθηκε. Τα λάθη όπως επεσήμανε ο κ. Τζιούμης ήταν ότι δεν είχαν ληφθεί από την πλευρά του Δήμου,δύο άδειες που απαιτούσε η προκήρυξη, Η μία άδεια είχε να κάνει με την χρήση νερού και η άλλη για τομή στο δρόμο.Έτσι χάθηκε ένα έργο αξίας 5.500.000 ευρώ και χαρακτηριστικά είπε:”Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή έτσι αβασάνιστα να λέει ότι έγιναν δύο τυπικά λάθη όταν χάνονται τόσο μεγάλα έργα.Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους πολιτικά προϊσταμένους”.

Ακόμα μίλησε για την πληρωμή των εργαζομένων στην ΚΕΔΗΤ,οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες τονίζοντας πως υπάρχει θέμα με την χρηματοδότηση της ΚΕΔΗΤ από τα προγράμματα και θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τον Δήμο Τρίπολης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά της έξοδα.Ωστόσο όσον αφορά τα χρήματα επεσήμανε να κάνει περικοπές ο Δήμος από τα χιλιάδες ευρώ που ξοδεύει σε εκδηλώσει αμφιβόλου ποιότητας και αξίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Τρίπολης και τόνισε πως υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που αφορούν την κακή κατάσταση των κτιρίων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα που αφορούσε την αποκομιδή των απορριμμάτων ,το οποίο απέρριψαν ομόφωνα όλες οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι διαφωνούν με την Δημοτική Αρχή που επιμένει στην χρήση της παράνομης χωματερής του Αγίου Βλάση και στο να δίνει απευθείας αναθέσεις για την αποκομιδή απορριμμάτων.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί με 1,2 εκατ. ευρώ τη συντήρηση της 7ης Επαρχιακής Οδού Σκάλα Μελιγαλάς

Ένα ακόμη σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030, καθώς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης «Συντήρηση 7ης Επαρχιακής Οδού, τμήμα Σκάλα – Μελιγαλάς», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη βελτίωση ενός σημαντικού τμήματος της

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αριστοφάνους ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κωμωδία 5Η ΕΠΟΧΗ | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τι μπορεί να συμβεί αν μια μέρα οι γυναίκες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; Τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, την ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη, σκηνοθετεί το καλοκαίρι του 2026 ο Θέμης Μουμουλίδης, με τίτλο: Εκκλησιάζουσες | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες