Παράταση στη χρήση του Άγιου Βλάση μέχρι να αποφανθεί το Δικαστήριο (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κανονικά εκδικάστηκε, το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Τρίπολης η υπόθεση για τη χωματερή στον Άγιο Βλάση, η οποία είχε αναβληθεί πριν λίγες μέρες.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/F8Qnfwx5lVs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Από πλευράς Δήμου Τρίπολης κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος και από πλευράς των αντιδρώντων, κάτοικος από την ευρύτερη περιοχή, ο κ.Τριαντάφυλλος Σελίμης. Επίσης κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, οι κκ Καρνέζης και Αλουπογιάννης, οι οποίοι και αιτήθηκαν παράταση μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν στο Δικαστήριο πλήρη φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης.

Όταν θα γίνει αυτό το Δικαστήριο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα εκδώσει την απόφασή του για χρήση ή μη του συγκεκριμένου χώρου από το Δήμο Τρίπολης για την εναπόθεση των απορριμμάτων.

Να σημειώσουμε πως από πλευράς Δήμου ζητείται να χρησιμοποιηθεί ο χώρος μέχρι να γίνει η εγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή Μεγαβούνι, κάτι όμως που βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους της Σιλίμνας, που γειτνιάζει με την επίμαχη περιοχή, αφού θεωρούν πως δεν γίνεται να συνεχίζει να χρησιμοποιείται ένας χώρος που δεν είναι ο κατάλληλος και να δίνεται παράταση σε μία μη περιβαλλοντική λύση.

Ο κ.Βόσνος σε δηλώσεις του τόνισε πως οι καθυστερήσεις για το Μεγαβούνι δεν οφείλονται στο Δήμο, αλλά στην ελληνική πραγματικότητα και στην γραφειοκρατεία και πως ο δήμος έχει πράξει τα δέοντα, ώστε να πάψουν να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο χώρο, αφού δεν εγκρίνουν και οι ίδιοι την εν λόγω πρακτική και ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε με φωτιά ούτε με περιβαλλοντική επιβάρυνση της γύρω περιοχής.

Να επισημάνουμε τέλος πως ο Δικηγόρος του Δήμου άφησε αιχμές για κάποιους που παρεμβαίνουν με λάθος τρόπο στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και κατέστησε σαφές πως η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται.

drt915.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Νεστάνη Αρκαδίας για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, σε μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για την πίστη και την παράδοση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός βρέθηκε στη Νεστάνη Αρκαδίας, όπου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο τοπικό έθιμο του Αϊ-Γιώρη, παρά τη βροχόπτωση. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ενώ στις εκδηλώσεις

Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το...

Σε ετοιμότητα ο Δήμος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2026 Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης 22 Απριλίου, στο Δημαρχείο Λουτρακίου, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου), με αντικείμενο τον συντονισμό, την πρόληψη και την επιχειρησιακή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ