Συνεργασία των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Οιχαλίας με σκοπό την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Συνάντηση των Δημάρχων Τρίπολης, κ. Κώστα Τζιούμη, Γορτυνίας, κ. Στάθη Κούλη, Μεγαλόπολης, κ. Κώστα Μιχόπουλου και Οιχαλίας, κας. Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 01 Μαρτίου 2024, στο δημαρχείο Τρίπολης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πρόβλημα κάλυψης αναγκών στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές κυρίως σε αυτές που αφορούν παιδιά, άτομα με Αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση παρέμβαση προκειμένου ν’ αναβαθμιστούν οι κοινωνικές δομές και να έχουν οι δήμοι τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, προβλέπεται η ενίσχυση των υποδομών πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, με έμφαση στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, καθώς και η υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων όπως ο εντοπισμός των οικονομικά ανενεργών ατόμων, η συμβουλευτική υποστήριξη, η προώθηση ίσων ευκαιριών και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ζωή.
Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία και των τεσσάρων δήμων, η οποία περιλαμβάνει τρεις δράσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των παιδιών.
Όλοι αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο