ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΓια την ΚΕΔΗΤ και για άλλα σημαντικά προβλήματα του Δήμου Τρίπολης, τοποθετήθηκε...

Για την ΚΕΔΗΤ και για άλλα σημαντικά προβλήματα του Δήμου Τρίπολης, τοποθετήθηκε ο Νίκος Τσιαμούλος

Για την ΚΕΔΗΤ και για άλλα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ”, Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (8/6/2017), στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/zfwm6OJ45oo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 
ΚΕΔΗΤ
 
Το ζήτημα της ΚΕΔΗΤ συζητήθηκε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Νίκο Τσιαμούλο να σημειώνει ότι “αν το σώμα ανάλωνε τόση ώρα για να βρει λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης, τότε θα είχε βρει”. Επίσης, άσκησε κριτική στη Δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά – όταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για ψέματα -ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούν να μιλά για σχοινί και χαρακτήρισε την ΚΕΔΗΤ ως μια αμαρτωλή επιχείρηση, ένα τεράστιο σκάνδαλο που προήγούμενο δεν έχει.  Παραδέχθηκε ότι η νυν Πρόεδρος, Δώρα Μπρακουμάτσου, κάνει μία προσπάθεια, αλλά κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για ψέματα και μιλώντας προς τον Δήμαρχο είπε: «Κάποιος σας συμβουλεύει να κάνετε μία επιθετική πολιτική αντιπολιτευτικής άμυνας. Αυτό το θέμα θα σας ακολουθεί για πάντα, δεν έβαλα εγώ τον Τσούκα Πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ Δήμαρχε.» Στη συνέχεια, είπε ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν θέλουν να κλείσει η ΚΕΔΗΤ για να έχουν πολιτικά οφέλη, αλλά θέλουν να γίνει γνωστό ποιος πήρε τα λεφτά και να τιμωρηθεί. Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη και θα δώσει ονοματεπώνυμο.
 
ΑΛΣΥΛΛΙΑ

 
Για τα αλσύλλια του Μαιθανασάκου και της Κάρτσοβας, ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε από τη Δημοτική αρχή να στείλει συνεργεία και να καθαριστούν σε συνεργασία με τους συλλόγους που τα έχουν υπό την εποπτεία τους (σιδεράδες, φιλικοί. εστιάτορες και ζαχαροπλάστες), διότι είναι πανέμορφα, αλλά έχουν εγκαταλειφτεί. Ζήτησε δε να διαφημιστούν για να αποκτήσουν ξανά επισκεψιμότητα.  
 
 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Για το θέμα των γραμμών στους δρόμους, ζήτησε να απαντήσει ο Δήμος σε ποιο σημείο βρίσκεται η κυκλοφοριακή μελέτη κι αν υπάρχει έγκριση για να εφαρμοστεί.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
 
Σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών που δίνει 300.000,00 ευρώ σε Δήμους που έχουν πάθει καταστροφές από καιρικά φαινόμενα αναφέρθηκε ο Νίκος Τσιαμούλος. «Είμαστε πλημμυροπαθείς και μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις σε πολλούς συμπολίτες μας» είπε, ζητώντας από τον Δήμο να αξιοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα. Χρηματοδοτεί εκτός από τους αγρότες και ιδιώτες πλημμυροπαθείς για οικοσυσκευές.   ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ
 
Για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ πρότεινε να αλλάξει η διακήρυξη και σε συνεργασία με την ΟΕΒΑ να γίνει το Κέντρο αυτό στην λεγόμενη «Βοιδοσχολή» που έχει έτοιμες υποδομές και να μην χρειαστεί να εκμισθωθεί ένας άλλος χώρος που ο Δήμος θα πληρώνει ενοίκιο για 4 τουλάχιστον χρόνια.
 
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ
 
Για 5η φορά, ο Νίκος Τσιαμούλος έθεσε θέμα αγοράς εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών από τον Δήμο Τρίπολης.  Αναφέρθηκε μάλιστα στην αντίστοιχη κίνηση που έκανε ο Δήμος Μεγαλόπολης και τόνισε ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε ΚΑΠΗ και πλατείες για να σωθούν περιστατικά με προβλήματα υγείας. Σώζουν ανθρώπινες ζωές όπου έχουν χρησιμοποιηθεί και είναι πολύ χαμηλό το κόστος.
 
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ
 
Όσον αφορά το πρόβλημα με τη λεγόμενη «Σφήκα» που προκαλεί προβλήματα στις καστανιές, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε ότι επειδή υπάρχουν καστανιές σε χωριά της Σκυρίτιδας και του Βαλτετσίου,  πρέπει  ο Δήμος να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους και να πιέσει για να βρεθεί μία λύση, διότι το κάστανο φέρνει πολλά κέρδη στη χώρα μας και στην περιοχή μας.  
 
ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
 
Για τα αδέσποτα, ο επικεφαλής της παράταξης είπε ότι “έχουμε ακόμα μεγάλο πρόβλημα”. Θέλω ενημέρωση. Είναι πολύ σοβαρό θέμα για την πόλη μας και φοβάμαι μήπως έχουμε πάλι επιθέσεις.»   ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
 
Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο πρόστιμο 45.000,00 που επέβαλλε η Περιφέρεια στον Δήμο για τον Άγιο Βλάση και ζήτησε ενημέρωση «επειδή ο Ιούλιος φτάνει με μια δικαστική απόφαση που προβλέπει να κλείσει ο Άγιος Βλάσης». Δεν πρέπει η πόλη μας να ξαναζήσει “τραγελαφικές” καταστάσεις εις βάρος της υγείας των πολιτών με τα σκουπίδια στους δρόμους λόγω ανικανότητας διαχείρισής τους από την Δημοτική αρχή.
 
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ
 
Τέλος αναφέρθηκε στην προχθεσινή ολοκληρωτική καταστροφή όλων των καλλιεργειών και τόνισε ότι αυτή τη φορά περιμένει άμεση παρέμβαση του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο