“Την βάψαμε…” – Ώρα για γκράφιτι στην Τρίπολη από μαθητές γυμνασίων και λυκείων! (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Την βαψαμε…”  είναι το εμπνευσμένο όνομα της πρωτοβουλίας του Δήμου Τρίπολης για τον οποία μίλησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ.Θεοδωρακόπουλος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/2hfZHIziN1Q” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πιο συγκεκριμένα όπως μας γνωστοποίησε ο κ.Θεοδωρακόπουλος μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά στο Δήμο Τρίπολης, , μιας που μέσα στο καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας καλλιτέχνης, που ασχολείται με την τεχνοτροπία των γκράφιτι, ο οποίος μαζί με μαθητές από τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου θα δημιουργήσει ένα μοναδικό γκράφιτι, που θα στολίζει τον εξωτερικό τοίχο του ΔΑΚ!

“Σκοπός αυτής της δράσης είναι ο ευπρεπισμός της πόλης μας. Πολλές φορές και σαν Δημοτική Κοινότητα έχουμε πάρει αποφάσεις που αφορούν σε απαγορεύσεις για γκράφιτι. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε την δημιουργική έκφραση των παιδιών, πρέπει να φροντίζουμε όμως και για τον ευπρεπισμό της πόλης. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να καλέσουμε ένα καλλιτέχνη για να δημιουργήσει μια μοναδική εικόνα στην είσοδο της πόλης, στον εξωτερικό τοίχο του ΔΑΚ, μαζί με μαθητές που το επιθυμούν από τα σχολεία του Δήμου”, ανέφερε ο κ.Θεοδωρακόπουλος, ενώ συμπλήρωσε: “Θέλουμε τα παιδιά να αγκαλιάσουν αυτή τη δράση και να αναλάβουν μάλιστα και τη συντήρηση του συγκεκριμένου γκράφιτι. Αν δούμε ενδιαφέρον από την πλευρά των παιδιών αυτό θα συνεχιστεί και σε άλλα κτίρια. Υπάρχει μάλιστα και μια ιδέα, που θα την συζητήσουμε, το να δημιουργήσουν οι μαθητές ένα μοτίβο σε δρόμους της πόλης, που θα εξηγεί στους οδηγούς, που το βλέπουν, πως πλησιάζουν σε σχολείο”.

Πως μπορούν οι μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή…

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρακόπουλο έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των διευθυντών των σχολείων προκειμένου να αναρτηθούν στους πίνακες τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση.

Επιπλέον όσοι μαθητές το επιθυμούν μπορούν να καλούν στο 2713600421 ή να στέλνουν email στο dktripolis@tripolis.gr

Πότε θα γίνει η δράση…

Η δημιουργία του γκράφιτι αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού…

18740452 1726029020756915 2595688031399564689 n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους

Τρεις διαφορετικές κλίμακες θα έχουν τα πρόστιμα για την...

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

«Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;» από την...

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται σήμερα, Σάββατο (18/5) ο καιρός στις περισσότερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο