Παρουσιάστηκε το δίτομο έργο Τεγέα Ι και ΙΙ στην περιοχή της Τεγέας στην Αλέα (video – pics)

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της δίτομης έκδοσης Tegea Iand II,Investigations at the Temple and the Sanctuary of Athena Alea (Αθήνα 2014).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της δίτομης έκδοσης Tegea Iand II,Investigations at the Temple and the Sanctuary of Athena Alea (Αθήνα 2014).

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/aQOEI4b5TI0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η έκδοση εκθέτει τα πεπραγμένα των ανασκαφών στο Ναό και το Ιερό της Αθηνάς Αλέας στην Τεγέα κατά τα έτη 1990-1994 και 2004.

H εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 19.30 στην Αλέα, εκεί παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Καθηγήτρια Jorunn Økland, ο κύριος ανασκαφέας του χώρου Καθηγητής Erik Østby και η νεότερη ανασκαφέας αρχαιολόγος Mari Malmer.

Οι ομιλίες των ανασκαφέων συνδέονταν με προβολή από το υλικό του βιβλίου και έγιναν στα ελληνικά (Erik Østby) και στα αγγλικά με τη διερμηνεία (MariMalmer).

{gallery}tegea1_tegea2{/gallery}

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ανδρέα – Πραστού

Απόψε το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στον Άγιο Ανδρέα Όλα είναι έτοιμα για μία από τις πιο ξεχωριστές μουσικές βραδιές του καλοκαιριού. Απόψε, Τρίτη 4 Αυγούστου, το γήπεδο του Αγίου Ανδρέα γεμίζει με παραδοσιακούς και δημοτικούς ήχους, χορό και αστείρευτο κέφι, σε ένα γλέντι που αναμένεται να κρατ

Δολοφονία ψυχολόγου στην Αργολίδα: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Στον ανακριτή Ναυπλίου οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10 το...

«Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević

Μια σύγχρονη προσέγγιση της τραγωδίας του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Nikita Milivojević με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η παράσταση εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης φύσης και του πάθους σε ένα υποβλητικό σκηνικό περιβάλλον.