Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των απορριμμάτων προανήγγειλε ο Νίκος Τσιαμούλος (video)

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των απορριμμάτων προανήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της 17ης Μαΐου 2017. Ο κ. Τσιαμούλος έθεσε σημαντικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ πήρε σαφή θέση και για το ζήτημα της «θεματικής εβδομάδας» στα σχολεία.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/sSmygaNFMe0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ο κ. Τσιαμούλος είπε για το θέμα αυτό: «Ανοίγετε μία γραφειοκρατική διαδικασία που δεν ξέρω αν είναι και νόμιμη δηλαδή αυτά τα χρήματα που περικόπτεται μπορείτε να τα δώσετε σε οδηγούς για μηχανήματα-γκρέιντερ». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα περικόψει και τα άλλα 500,00 και προς έκπληξή μας δήλωσε ότι παρανόμως παίρνουν τόσο καιρό τα 1.000,00 που είναι θεσμοθετημένα, ώστε να κάνουν έργα έκτακτα στα χωριά τους. Δηλαδή παραδέχτηκε, αν ισχύουν όσα δηλώνει, ότι παρανομούσε εδώ και 3 χρόνια περίπου που τους τα έδινε!
Επιπλέον, για την Ένωση Προέδρων, υπάρχει και θέμα για την έδρα τους που αναγκάστηκαν να πάνε να μισθώσουν χώρο. Δεν είναι αντίπαλοί μας. Είναι αιρετοί, εκλεγμένοι, κρατούν «Θερμοπύλες» στα χωριά τους με ηρωισμό και δεν υπάρχει λόγος να τους κοντράρει κανείς. Όταν στο παλιό Δημαρχείο έχουμε δώσει το χώρο για έκδοση ΑΦΜ σε διάφορα αλλά σωματεία, για ποιο λόγο δεν το δίνουμε και στους Προέδρους.»

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

Επίσης, ο κ. Τσιαμούλος έθεσε θέμα για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες πολλών χωριών του Δήμου Τρίπολης, από τον πάγο που έπεσε την παραμονή του Αγίου Γεωργίου. «”Οι ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μεγάλες. Στα χωριά Αρτεμίσιο, Κάψια, Ζευγολατιό, Λουκά, Νεστάνη, Πέλαγος, Άγιος Βασίλης και Στενό οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Υπήρξαν καλλιέργειες που έπαθαν ολική καταστροφή. Πολλοί συμπολίτες μας δεν χάσανε μόνο τη φετινή παραγωγή αλλά πολλές καλλιέργειες επηρεάζονται και την επόμενη χρονιά.”» Έχουμε δήλωσε « ετοιμάσει ένα σχέδιο ψηφίσματος για να κινηθούν οι διαδικασίες και αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ώστε να σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο – Υπηρεσίες και αν θέλει η πολιτεία ας σκύψει στα προβλήματα των αγροτών μας αλλιώς θα ρημάξουν και άλλο τα χωριά μας.” » είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ «ΓΑΡΕΑ – ΜΑΥΡΙΚΙ – ΒΕΡΒΕΝΑ»

Άλλο ένα θέμα που έθεσε είναι ο δρόμος «Γαρέα- Μαυρίκι – Βέρβενα» που έχει κουφώσει από τις περσινές πλημμύρες και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα
Σύμφωνα με τον κ. Τσιαμούλο «είχε κάνει αίτηση ο πρόεδρος του Μαυρικίου προς τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια. Αρμόδιος φορέας για να αποκατασταθεί ένας δρόμος που έχει καταστραφεί από τις περσινές πλημμύρες, είναι η Περιφέρεια». Παράλληλα, όμως έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια ζητά από τον Δήμο να διαθέσει 600.000 ευρώ για να γίνει το έργο που όμως ανήκει στη δική της αρμοδιότητα, αφού είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αναμένουμε τις ανάλογες ενέργειες και απάντηση από την Δημοτική Αρχή.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα, Νίκος Τσιαμούλος, έθεσε θέμα για να γίνει επιτέλους “Λευκή νύχτα” στην Τρίπολη και ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι στον γειτονικό Δήμο Καλαμάτας, ετοιμάζουν για 4η συνεχόμενη χρονιά την “Γαλάζια νύχτα” αυτή τη φορά. Είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Βρέντα, να καλέσετε τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει “Λευκή νύχτα” για να τονωθεί η αγορά. Στη διάθεσή σας είναι όλη η δουλειά που έχει κάνει η παράταξή μας μέσω διαβούλευσης» είπε, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική μία τέτοια κίνηση για τα καταστήματα της πόλης.

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ-ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Τσιαμούλος είπε: «Κύριε Δήμαρχε στείλατε ένα έγγραφο με Αριθμ.Πρωτ.: 16927 στους εκμισθωτές των οικοπέδων για παρκινγκ. Αρχικά, είχαμε μισθώσει 14 οικόπεδα, μετά συνεχίσαμε την μίσθωση σε 7 κατόπιν εντολής του μελετητή για την κυκλοφοριακή μελέτη ενώ οι άλλοι 7 προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη και δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα μισθωμένο πάρκινκ. Όταν φέρατε για συζήτηση την κυκλοφοριακή μελέτη, γνωρίζατε ήδη ότι αυτά τα οικόπεδα είχαν απενταχθεί και το αποκρύβατε. Κατόπιν στείλατε το παραπάνω έγγραφο που μου κάνει κάνει εντύπωση, γιατί καλείτε τους εκμισθωτές να πάνε να παραλάβουν τα οικόπεδα τους. Πώς να τα παραλάβουν όταν είναι γεμάτα αυτοκίνητα; Τι θα γίνει με τα χρήματα αυτών των ανθρώπων που είναι και συμπολίτες μας; Τι θα γίνει με τα 280.000 ευρώ που λείπουν από το ταμείο του Δήμου από τη μη εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης; Ποιός θα απολογηθεί για όλα, θέλω απαντήσεις.
Έχετε χρεώσει το Δήμο. Δεν πληρώνει κανένας από την τσέπη του που ψηφίζουν με ελαφρά την καρδία. Αν πάνε δικαστικά, θα χρεωθεί πάλι ο Δήμος με δικηγόρους και εξωδικαστικά έξοδα.»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ο κ. Τσιαμούλος επανέφερε το θέμα με την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Τεγέα ως άλλο μία αποτυχία της Δημοτικής Αρχής. Αναφέροντας είπε ότι στην Επίδαυρο όχι μόνο δεν έκλεισε το αστυνομικό τμήμα αλλά ενισχύθηκε περαιτέρω μετά από συντονισμένες κινήσεις της αυτοδιοίκησης και αναρωτήθηκε «τι παραπάνω έχει η Επίδαυρος από εμάς».

“ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ”

Για το σημαντικό αυτό θέμα, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι « στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων- άρον άρον με μια εξαιρετικά «επείγουσα εγκύκλιο» στις 23-12-2016 που διακόπτει υποχρεωτικά για μια ολόκληρη εβδομάδα την ροή του Ωρολογίου προγράμματος – καλούνται οι εκπαιδευτικοί στο πόδι, και χωρίς να έχουν την ανάλογη επιμόρφωση, να αναπτύξουν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών προγράμματα ενημέρωσης για σοβαρά θέματα όπως είναι η διατροφή και η Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων. Με απορία όμως , όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, γονείς των μαθητών, πληροφορηθήκαμε ότι στον εν λόγω πρόγραμμα δράσεων υπάρχει και θέμα με τίτλο «Έμφυλες Ταυτότητες». Δεδομένης της ανυπαρξίας μαθήματος σεξουαλικής αγωγής από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, αναρωτάτε κανείς ποιος είναι ο λόγος που επελέγη ένα τέτοιο θέμα. Συμμεριζόμαστε την αγωνία και την αντίδραση των γονέων της πόλης μας καθώς και εγώ γονέας και θεωρούμε πως σκοπίμως επελέγη η συγκεκριμένη ενότητα για να αποπροσανατολίσει τους μαθητές και τους γονείς τους από τα σοβαρά προβλήματα που έχει σήμερα η Παιδεία μας. Προτείνουμε απόφαση ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου( όπως και έγινε-πέρασε η πρότασή μας) να πάει στα γραφεία όλων αυτών που σκέπτονται σεξουαλικά “λίγο παράξενα” από ότι πρέπει να σκέπτονται και να κινήσει ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε συνεργασία με τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μία εκστρατεία ενημέρωσης μέσα στα ίδια τα σχολεία.»

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Κοτσιάνη. Το Μεγαβούνι θα είναι το Βατερλώ του κ. Παυλή όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Οι επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, θα είναι καταιγιστικές. Θα πάθετε πλάκα με αυτά που θα ακούσετε. Κουράστηκα να ακούω αερολογίες από τον κ. Παυλή και να ακούω χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν υλοποιούνται. Τα σκουπίδια ανά πάσα στιγμή μπορεί να παραμείνουν πάλι στους δρόμους και λύση δεν υπάρχει. Οι δε ιδιοκτήτες της περιοχής στον Άγιο Βλάση ήδη έχουν πάει δικαστικά και διεκδικούν, με την παράνομη και αυθαίρετη υπογραφή Παυλή , τριπλάσια αμοιβή, ενώ στις 15 Ιουλίου 2017 κλείνει και αυτός ο ΧΑΔΑ με την Τρίπολη να βρίσκετε άλλη μια φορά σε πλήρη αδιέξοδο»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
00:03:38

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024» στην Τρίπολη (vid)

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής...

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (...

Απολογισμός έργου των πρώτων εκατό ημερών της νέας Δημοτικής αρχής

          Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της Δημοτικής Αρχής.           «Ότι είπαμε προεκλογικά το κάναμε πράξη», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορινθίων και στη συνέχεια ανέλυσε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που έχουν γίνει αυτό το διάστημα.           Συγκεκριμένα:
Μετάβαση στο περιεχόμενο