Παπαηλιού από Τυρό: “Η αλιεία πρέπει να τύχει προσοχής…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη γιορτή του ψαρά στον Τυρό…

Η γιορτή του ψαρά είναι σημαντική εκδήλωση για τον Τυρό και την ευρύτερη περιοχή. Εκδηλώσεις αυτού του είδους, που συνδέονται με την επαγγελματική δραστηριότητα των ανθρώπων μιας περιοχής, αναδεικνύουν προβλήματα, αδυναμίες αλλά και δυνατότητες, υπογραμμίζουν ανάγκες και υποδεικνύουν “δρόμους” για την αντιμετώπισή τους.

Η αλιεία είναι ένας τομέας που πρέπει να τύχει προσοχής και διότι αυτοτελώς αποτελεί πηγή εισοδήματος και πλούτου και διότι, συνδεόμενη με άλλες δραστηριότητες που παραπέμπουν στη θάλασσα (τουρισμός κτλ) μπορεί να δώσει προοπτική σε μία περιοχή, με απαράμμιλη ομορφιά, πεντακάθαρη θάλασσα και δημιουργικούς ανθρώπους.

Ταυτόχρονα εκδηλώσεις αυτού του είδους κρατούν ζωντανές και αναδεικνύουν τις λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής και ενισχύουν τους δεσμούς όλων με την ιδιαίτερη πατρίδα, προβάλλοντάς την και συμβάλλοντας στην πρόοδό της.

Λέγεται ότι “του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο”, προκειμένου να υπογραμμισθούν οι δυσκολίες, το αβέβαιο και το απρόβλεπτο της αλιείας.

Απόψε το πιάτο του ψαρά δεν είναι αδειανό, ούτε για τον ίδιο και την οικογένειά του, ούτε για τους επισκέπτες του Τυρού. Εξάλλου η φιλόξενη διάθεση του ψαρά και των Τυριωτών είναι γνωστή. Εύχομαι το πιάτο του ψαρά να είναι γεμάτο συνεχώς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο