Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Στο πλαίσιο υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στην με αριθ. πρωτ. οικ. 5099/28-04-2016 Πρόσκληση (με κωδικό Πρόσκλησης 14.6.31.34.1) όπως τροποποιήθηκε με την Α.Π. 6074/27-05-2016 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, βάσει της από 11-07-2016 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., υποβλήθηκε η Πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας» συνολικής δημόσιας δαπάνης 867.858,21 €, με την αρ.πρωτ. 1025/14-07-2016 αίτηση χρηματοδότησης.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργίας των εξωτερικών υδραγωγείων και του εσωτερικού δικτύου διανομής της κωμόπολης του Λεωνιδίου.

Το υφιστάμενο δίκτυο διανομής της κωμόπολης του Λεωνιδίου είναι αρκετά παλαιό, κατασκευασμένο κατά την μέγιστη πλειοψηφία του το έτος 1961. Έκτοτε γίνονται τμηματικές αντικαταστάσεις και επεκτάσεις αγωγών, όπου υπάρχουν προβλήματα λόγω παλαιότητας του δικτύου ή ανάγκη υδροδότησης νέων περιοχών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα για την αναβάθμιση του δικτύου θα γίνει κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου από την γεώτρηση Καμούλι έως τη Δεξαμενή Κοκκινόβραχου, εργασίες επισκευής και συντήρησης της δεξαμενής Κοκκινόβραχου, διασύνδεση της Γεώτρησης Αγ. Χαραλάμπου με τη νέα Δεξαμενή Προφήτη Ηλία, κατασκευή έργων υποδομής για την έδραση και σύνδεση νέας δεξαμενής στη θέση Προφήτη Ηλία πλησίον της υφιστάμενης δεξαμενής και τοποθέτηση δικλίδων απομόνωσης σε διάφορους κλάδους του εσωτερικού δικτύου.

Με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης θα εξασφαλιστεί η αύξηση του όγκου αποθήκευσης στο δίκτυο και η κάλυψη των αιχμών κατανάλωσης, η επάρκεια της τροφοδοσίας του παραλιακού τμήματος και η εξομάλυνση της πτώσης πίεσης στο δίκτυο σε περιόδους μεγάλης κατανάλωσης.

Άμεσα ωφελούμενοι από το έργο θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του Λεωνιδίου και των οικισμών του, αλλά και οι επισκέπτες.

Το παρόν έργο αποτελείται από 4υποέργα:

•  Υποέργο 1:«Αναβαθμιση δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου»

•  Υποέργο 2: «Προμήθεια Δεξαμενής»

•  Υποέργο 3: «Σύνδεση με Ο.Κ.Ω. (Δ.Ε.Η.)»

•  Υποέργο 4: «Αρχαιολογική παρακολούθηση από την ΛΘ΄ ΕΠΚΑ»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο