Δήμος Νότιας Κυνουρίας: «Πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας»

Δελτίο τύπου για νερά των ακτών κολύμβησης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Σύμφωνα με την οδηγία 76/160/ΕΟΚ «περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης», στο πλαίσιο του «Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας» η ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας παρακολουθείται συστηματικά.

Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη (αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό περιβαλλοντικό κ.λ.π.) και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις. Στις συστηματικά παρακολουθούμενες ακτές γίνονται δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα. Η επιλογή των παρακολουθούμενων περιοχών και σημείων δειγματοληψίας έχει γίνει από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε συνεργασία με τις Κεντρικές και Περιφερειακές συναρμόδιες Υπηρεσίες της χώρας.

Με βάση τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων θαλάσσιων νερών κατά το έτος 2016 από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας χαρακτηρίζονται κατάλληλα για κολύμβηση όλα τα θαλάσσια νερά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας . Σύμφωνα με  έγγραφό της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ της  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ του  ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της  Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίζονται  κατάλληλα για κολύμβηση όλα τα θαλάσσια νερά των παρακάτω   ακτών :

1)      ΔΚ Πραγματευτής (Οικισμού Λειβαδίου και Σαμπατικής)

2)      ΔΚ Λεωνιδίου (όλη η έκταση από Πλάκα μέχρι Λάκκο και γκρίζα Παραλία)

3)      ΔΚ Πουλήθρων ( όλη η έκταση από Αγ.Γιώργη ως έξοδο Πουλήθρων )

4)       ΔΚ Πηγαδίου (Όρμος Φωκιανού)

Σύμφωνα με  τα  αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων θαλάσσιων νερών κατά το έτος 2016 που έστειλε το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας  με το υπ’αρ.593/04-06-2016 έγγραφο στο ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της  Περιφέρειας Πελοποννήσου τα νερά των ακτών  της  παραλιακής Νότιας Κυνουρίας (συνολικά  10 παραλίες)  χαρακτηρίζονται  ως εξαιρετικής ποιότητας.   

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Λεωνιδίου θα   φροντίσει  για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την καθαριότητα των ακτών, την έγκαιρη και τακτική απομάκρυνση κάθε ρυπογόνου αντικειμένου (σκουπίδια, φύκια κ.λ.π.), την τοποθέτηση κατάλληλων δοχείων απορριμμάτων, την τήρηση καθαριότητας των αποχωρητηρίων, αποδυτηρίων, ντους και για την τοποθέτηση πινακίδων για ενημέρωση του κοινού κ.λ.π.

Ωστόσο χωρίς την βοήθεια των λουομένων η προσπάθεια  αυτή δεν θα  έχει αποτέλεσμα. Γι΄αυτό καλούμε  τους δημότες όσο και τους επισκέπτες, να επισκεφτούν τις όμορφες και καθαρές παραλίες μας , να χαρούν την θάλασσα, να κολυμπήσουν με ασφάλεια στα νερά, αλλά και να προφυλάξουν και να διατηρήσουν την καθαριότητα τόσο των ακτών όσο και των νερών κολύμβησης.

Οι παραλίες μας και η θάλασσα, μας χαρίζουν όμορφες στιγμές και διασκέδαση. Είναι λοιπόν στα χέρια μας τόσο οι φορείς όσο και κάθε ιδιώτης ξεχωριστά να διατηρήσουμε την ποιότητα τους.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο