Δήμος Νότιας Κυνουρίας:Το ΝΕΡΟ το καταναλώνουμε… δεν το σπαταλάμε!

Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών του ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει  συντάξει έναν μικρό οδηγό  εξοικονόμησης νερού τον οποίο μπορούν όλοι να ακολουθήσουν στην  καθημερινότητας τους προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με το νερό το καλοκαίρι που έρχεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών του ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει  συντάξει έναν μικρό οδηγό  εξοικονόμησης νερού τον οποίο μπορούν όλοι να ακολουθήσουν στην  καθημερινότητας τους προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με το νερό το καλοκαίρι που έρχεται.

Αγαπητοί Δημότες/σες,

Τη φετινή χειμερινή περίοδο οι βροχοπτώσεις στην περιοχή μας ήταν περιορισμένες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους περάσαμε τον θερμότερο χειμώνα των τελευταίων 80 ετών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί αισθητά οι διαθέσιμοι υδάτινοι πόροι για ύδρευση και άρδευση . Ειδικότερα για τις πεδινές περιοχές του Δήμου μας , η υπεράντληση του νερού από γεωτρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας του, με την προσχώρηση του θαλασσινού νερού στα σημεία υδροληψίας . Στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας που η υδροδότηση γίνεται από πηγές, η ροή αυτών έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα οι δεξαμενές να γεμίζουν με δυσκολία.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης των πολύτιμων αυτών υδάτινων πόρων έχει ήδη προβεί σε ενέργειες που θα περιορίσουν τις απώλειες όπως είναι η άμεση επισκευή των διαρροών , η αντικατάσταση σωλήνων σε ορισμένα σημεία που εμφανίζονται συνεχόμενες βλάβες, οι συνεχείς έλεγχοι στα δίκτυα κ.α .

Ωστόσο, χωρίς τη βοήθεια σας και τη συμμετοχή σας στην ορθολογική διαχείριση του νερού, η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι αρκετή ώστε να εξασφαλίσουμε την επάρκεια και την ποιότητα νερού για την καλοκαιρινή περίοδο που μας έρχεται. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η χρήση του νερού να γίνεται από όλους μας με σύνεση , χωρίς σπατάλη, λαμβάνοντας συνεχώς υπόψιν μας ότι θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε .

Για την καλύτερη ενημέρωση σας ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει συντάξει έναν μικρό οδηγό εξοικονόμησης νερού τον οποίο μπορούμε όλοι μας να ακολουθούμε στην καθημερινότητας μας . Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα συμβάλουμε στην ορθή διαχείριση του πολυτιμότερου αγαθού που λέγεται νερό.

Η εξοικονόμηση του νερού είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Χαράλαμπος Λυσίκατος

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Μετατρέπουμε τη μετάβαση σε ευκαιρία ανάπτυξης-Ένταξη έργων 63,8 εκατ. ευρώ για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Πελοπόννησο

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό πακέτο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 63,8 εκατ. ευρώ, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ανοίγοντας τον δρόμο για κρίσιμες παρεμβάσεις σε υποδομές, εκπαίδευση, κοινωνική πολιτική και ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται οκτώ σημαντικά έργα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 63,8 εκατ. ευρώ, μετά την

Με επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή Παράδοση απινιδωτή και εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε φορείς διάσωσης της Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην παράδοση εξοπλισμού προς το Παράρτημα Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Παράρτημα Τρίπολης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της πρόληψης, της ετοιμότητας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 22 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη από τον

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας και η ΠΕ Κορινθίας (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι

Κώστας Τζιούμης: Στηρίζουμε στην πράξη τα παιδιά και τις οικογένειές τους

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2026, ο Δήμαρχος Τρίπολης με αφορμή τα ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για τον Δήμο μας σχετικά με την ίδρυση νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Τρίπολη. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την ένταξη του έργου κατασκευής 4θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα έργο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ