Ανακοίνωση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 από κάτοικο του Τυρού, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες
Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας ενημερώνουμε πως στο Δήμο μας είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.
Πρόκειται για συμπολίτη μας από τον Τυρό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό.
Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με την οικογένεια του η οποία επικοινώνησε μαζί μας, είναι καλή και φυσικά βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στον χώρο του.
Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την λήψη σαφέστατων οδηγιών.
Η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του συμπολίτη μας γίνεται από την ειδική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το στενό του περιβάλλον τίθεται άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών.
Σύμφωνα με το κέντρο υγείας Λεωνιδίου και το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, ο συμπολίτης μας δεν είχε έρθει σε επαφή με το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας, (παρά μόνον τηλεφωνικά), ενώ η μετάβαση του στο νοσοκομείο του Άργους για την εξέταση έγινε με δικό του μέσο μεταφοράς.
Επισημαίνουμε πως για τις “ευκαιριακές επαφές” (π.χ. αν πέρασε από ένα κατάστημα) δεν απαιτείται λήψη δραστικών μέτρων – καραντίνα, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται παρακολούθηση της υγείας μας για συμπτώματα και λήψη οδηγιών από τους γιατρούς μας και τον ΕΟΔΥ.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι δίπλα σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για την στήριξη και προστασία όλων μας!!!
Τώρα περισσότερο από ποτέ… Μένουμε σπίτι!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο