Χαρ. Λυσίκατος για την 25η Μαρτίου: Κανένα μπαλκόνι δεν πρέπει να μείνει χωρίς την Γαλανόλευκη υψωμένη

Η ματαίωση των εορτασμών δεν απαξιώνει και δε σημαίνει αδιαφορία απέναντι σε όσα οφείλουμε στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Σε αυτούς τους ήρωες οφείλουμε την ελευθερία μας και αυτό που είμαστε σήμερα, αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Η Ελλάδα μας τις τελευταίες ημέρες βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, τουλάχιστον για τις νεώτερες γενιές, και βρίσκεται αντιμέτωπη όχι με έναν κατακτητή, όπως οι ήρωες του 1821 που τιμούμε αύριο, αλλά με ένα επικίνδυνο ιό. Για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας έχουμε κληθεί όλοι οι πολίτες του έθνους μας, της χώρας μας, της Ελλάδας μας να μείνουμε σπίτι, προκειμένου να είμαστε και αύριο το ίδιο δυνατοί.

Για τον ίδιο λόγο έχει παρθεί από την ελληνική πολιτεία η απόφαση ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ως εκ τούτου, δεν θα τελεστούν δοξολογίες, δεν θα εκφωνηθούν πανηγυρικοί, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων. Είναι μια απόφαση που καλούμαστε όλοι μας να ακολουθήσουμε, Δημοτική αρχή και πολίτες. Όλοι οι Έλληνες, όλοι εμείς οι Τσάκωνες, που έχουμε έναν ακόμη λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι αυτή την ημέρα, καθώς οι Τσάκωνες αγωνιστές συνέβαλαν καταλυτικά στην έναρξη της Επανάστασης.

Η ματαίωση των εορτασμών δεν απαξιώνει και δε σημαίνει αδιαφορία απέναντι σε όσα οφείλουμε στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Σε αυτούς τους ήρωες οφείλουμε την ελευθερία μας και αυτό που είμαστε σήμερα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες Τσάκωνες αγωνιστές και όλους τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 ο Δήμος μας έχει αναρτήσει σε δημοτικούς χώρους την τιμημένη Γαλανόλευκη σημαία, το ιερό σύμβολο του ελληνικού έθνους και της Ορθοδοξίας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν το ίδιο. Αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, κανένα μπαλκόνι, κανένα παράθυρο δεν πρέπει να μείνει χωρίς την Γαλανόλευκη υψωμένη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Και ας θυμηθούμε να σιγοψιθυρίσουμε τον εθνικό μας ύμνο, καθώς η αυριανή ημέρα είναι διττή γιορτή, ύψιστης σημασίας και για το έθνος μας και για την ορθοδοξία μας. Φέτος θα τιμήσουμε με αυτόν τον λιτό τρόπο τους ήρωες μας.

Έχοντας ως δύναμη την πίστη μας και ως οδηγό τους αγώνες των ηρώων της Επανάστασης του 1821, ας σταθούμε δυνατοί και απέναντι σε αυτή τη δοκιμασία. Η υπακοή μας στους νόμους αυτή την περίοδο και σε όσα μας συστήνουν οι επιστήμονες, θα συμβάλλουν ώστε να είμαστε σε θέση όλοι την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε με την μεγαλοπρέπεια που έχουμε συνηθίσει την εθνική μας επέτειο.

ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΣΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο