Ένταξη των γιορτών Μελιτζάνας και Ψαρά σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει για την προβολή και διάδοση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου, με τίτλο «Πολιτιστικά Δρώμενα Τουριστικής Προβολής Π.Ε. Αρκαδίας 2015»,  έχουν ενταχθεί τόσο η γιορτή Μελιτζάνας όσο και η γιορτή του Ψαρά, της Θάλασσας και των Ναυτικών.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας τονίζει: Η περιοχή της Νότιας Κυνουρίας έχει βαθιές ρίζες και έχει διατηρήσει την πολιτιστική της ταυτότητα μέσα από το πέρασμα των χρόνων. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει ως αρχή ότι ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να είναι οδηγός για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Ο οδικός χάρτης που έχει σχεδιαστεί και έχει αρχίσει να υλοποιείται βάζει ως βασικό άξονα τον πολιτισμό και μέσα από αυτόν υλοποιεί δράσεις για την ανάπτυξη τομέων όπως η προώθηση αγροτικών προϊόντων αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.

Μέσα από τις γιορτές που διοργανώνουμε κάθε χρόνο και έχουν γίνει πλέον θεσμός, τόσο αυτής της Τσακώνικης Μελιτζάνας – προϊόν ΠΟΠ για την περιοχή του Λεωνιδίου – όσο και αυτή του Ψαρά, της Θάλασσας και των Ναυτικών στον Τυρό προωθούμε αποτελεσματικά τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας καθώς και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι η Περιφέρεια πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα για την προβολή και διάδοση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου, με τίτλο «Πολιτιστικά Δρώμενα Τουριστικής Προβολής Π.Ε. Αρκαδίας 2015», στο οποίο έχουν ενταχθεί στα υποέργα 2 και 5 αντίστοιχα, τόσο η γιορτή Μελιτζάνας η οποία θα λάβει χώρα στις 29/08/2015 στην Πλάκα Λεωνιδίου όσο και η γιορτή του Ψαρά, της Θάλασσας και των Ναυτικών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28/08/2015 στον Τυρό.

Είναι θετικό ότι βρίσκουμε αρωγό στην προσπάθειά μας αυτή, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κο Πέτρο Τατούλη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Χαράλαμπος Λυσίκατος
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο