ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Η Τηλεθέρμανση έχει πάρει 2 δάνεια. Τις δόσεις για τα χρόνια 2007, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 & 2018 τα πλήρωνε ο Δήμος σαν εγγυητής.

Το ποσό της οφειλής μέχρι τότε ήταν 1.123.903€. Τον Απρίλιο του 2019 (επί δημαρχίας Παπαδόπουλου) οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου βεβαίωσαν το χρέος στην Τηλεθέρμανση. Το χρέος αυτό φαίνεται στον Ισολογισμό του Δήμου σαν απαίτηση και στον Ισολογισμό της Τηλεθέρμανσης σαν υποχρέωση. Δηλαδή Δήμος και Τηλεθέρμανση το αναγνωρίζουν.

Την 1η Αυγούστου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο (επί δημαρχίας Παπαδόπουλου) ρυθμίζει το χρέος σε 120 δόσεις. Στις 20 Αυγούστου (20 ημέρες πριν αλλάξει η Δημοτική Αρχή) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, θεωρώντας ότι υπάρχει και οικονομική απαίτηση της Τηλεθέρμανσης για εργασίες υπαλλήλων της στο Δήμο, για τα έτη 2007-2011, ζητά συμψηφισμό χρεών.

Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής κρίνεται μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου. Η οικονομική απαίτηση της Τηλεθέρμανσης δε φαίνεται ούτε στους Ισολογισμούς των προηγούμενων ετών του Δήμου και της Τηλεθέρμανσης. Δηλαδή, για σειρά ετών ο Δήμος δεν αναγνωρίζει επισήμως χρέος προς την Τηλεθέρμανση και η Τηλεθέρμανση δεν καταγράφει καμία απαίτηση από το Δήμο.

Ερχόμενος λοιπόν στη διοίκηση του Δήμου την 1η Σεπτεμβρίου βρίσκω την εξής κατάσταση: η Τηλεθέρμανση πληρώνει πλέον το δάνειό της κανονικά και πληρώνει την οφειλή της προς το Δήμο, όπως αυτή είχε ρυθμιστεί. Δηλαδή, δεν υφίστατο κανένα πρόβλημα. Αυτό συνεχίστηκε κανονικά μέχρι πριν λίγες ημέρες, όπου ήρθε στο Δήμο ειδοποίηση ότι υπάρχει προσφυγή από την Τηλεθέρμανση κατά του Δήμου (που δεν έχει γίνει με απόφαση του ΔΣ της Τηλεθέρμανσης αλλά με προφορική εντολή του κ. Τσιριγώτη επί εποχής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής), άγνωστη σε εμάς και απαιτεί δηλαδή ακύρωση βεβαιωτικών καταλόγων, ύψους 1.123.903€.

Θεωρώντας ότι μια θυγατρική εταιρεία (Τηλεθέρμανση) που ανήκει κατά 100% στο Δήμο δεν συνίσταται να στρέφεται κατά της μητρικής, πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσει αυτή η εμφύλια σύγκρουση (έστω και σε οικονομικό επίπεδο).

Μια μερίδα δημοτικών συμβούλων ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει ενημερωθεί και έτσι δόθηκε παράταση 7 ημερών για να ενημερωθούν.

Θεωρώ ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να τοποθετηθούν επί του θέματος είτε συμφωνούν με την πρόταση του Δημάρχου είτε όχι.

Οφείλουμε όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας για ένα θέμα πολύ σοβαρό, που δημιουργήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια. Και για τη δημιουργία του ουδεμία συμμετοχή και ευθύνη έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο