Aναστήλωση του Αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναστήλωση Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης
Ο Δήμος είναι εν αναμονή της έναρξης των εργασιών για την συντήρηση και αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφηκε για την υλοποίηση των εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης». Οι εργασίες εστιάζουν στην αποκατάσταση και ανάδειξη των κερκίδων Β και Γ του θεάτρου και στην συντήρηση του συνόλου των σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων, με αρμόδια υπηρεσία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Η υπόθεση της ανάδειξης και σταδιακής αποκατάστασης του Αρχαίου μας θεάτρου, βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής για την τρέχουσα πενταετία, προχωρά με σταθερά, συγκεκριμένα βήματα. Το συγκεκριμένο θέμα που αφορά όλους τους Μεγαλοπολίτες αποκτά πλέον μια νέα δυναμική η οποία οδηγεί, μετά από μακροχρόνια περίοδο στασιμότητας, στη διαμόρφωση νέων δεδομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο