Συνάντηση Ν. Γιαννακόπουλου με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης με θέμα τη μεταλιγνιτική εποχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλο Αθανάσιο είχε σήμερα 23/10/2020 ο υπ. Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. κ. Γιαννακόπουλος Νικόλαος.

Στη συνάντηση έγινε σαφές για μία ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον και των δύο ανδρών για τα προβλήματα της Μεγαλόπολης και για την λεγόμενη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε πως συντάσσεται απόλυτα με την άποψη του Δημάρχου, αλλά και ολόκληρου του Δημοτικού συμβουλίου για την υποστήριξη της θέσεως που μιλάει για την δημιουργία τριών ζωνών ανταποδοτικών κινήτρων, πρώτη ζώνη (ζώνη απολιγνιτοποίησης σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κέντρο εξόρυξης του λιγνίτη, δεύτερη ζώνη ο υπόλοιπος Δήμος Μεγαλόπολης και τρίτη στην ευρύτερη Αρκαδία.

Έκανε σαφές ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η Μεγαλόπολη είναι αυτή που πρώτα και πάνω από όλους υφίσταται τα προβλήματα της απολιγνιτοποίησης. Χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αναφέροντας ότι συνάδει απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές νόρμες, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την περιοχή, όπως μάλιστα είχε δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, αλλά και σε επιστολή του στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση.

Δήλωσε ότι την παρούσα άποψη για τις τρείς ζώνες κινήτρων του Δημοτικού Συμβουλίου θα την υποστηρίξει εμπράκτως καθώς και την δημιουργία αγροτικών φυλακών, με την δημόσια υποστήριξη στην διαβούλευση του Υπουργείου, καθώς και με σειρά δημοσιεύσεων, συναντήσεων και επιστολών στα Υπουργεία και τους Αρμόδιους Υπουργούς ακόμη και στον Πρωθυπουργό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα εξοικονομώ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε μια καινοτόμα πρόταση που όπως είπε την έχει διαβουλευθεί με πολίτες της Μεγαλόπολης, λέγοντας ότι, το Υπουργείο πρέπει να εξασφαλίσει διαφορετικό κονδύλι για την περιοχή της Μεγαλόπολης περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ που θα είναι ξεχωριστό από τον προϋπολογισμό του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν τα νοικοκυριά της Μεγαλόπολης για το εν λόγω πρόγραμμα.

Στα περίπου 2500 νοικοκυριά της περιοχής της Μεγαλόπολης αρμόζει ξεχωριστή πρόβλεψη: α) σε ποσοστό όπως πολύ σωστά η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει, φτάνοντας έως το 95% της επιδότησης του προγράμματος, αλλά και β)σε κονδύλι ξεχωριστό και αποκλειστικά για την Μεγαλόπολη. Αλλιώς ανέφερε τον φόβο του πως λόγο του λάθος τρόπου ένταξης στο πρόγραμμα που μας κληροδότησε το ΣΥΡΙΖΑ (κατά προτεραιότητα μέχρι ολοκλήρωσης του προϋπολογισμού της κάθε περιφέρειας) θα ενταχθούν ελάχιστα νοικοκυριά από την Αρκαδία και ειδικότερα από την Μεγαλόπολη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο