Απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του Δήμου Μεγαλόπολης στο Θέμα της Ακύρωσης του ΧΔΒΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προξενεί σε όλους στον Δήμο Μεγαλόπολης η επιτυχής τελική έκβαση της υπόθεσης για τον χώρο ΧΔΒΑ στο Λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης. Με την απόφασή του (η υπ΄αριθμ. 2234/2018 ) το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τον Δήμο και ακυρώνει την ΚΥΑ του 2011 για κατασκευή και λειτουργία ΧΔΒΑ στο Λιγντιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης:

Η απόφαση είναι σημαντική για το Δήμο μας, πέραν από την οριστική αποφυγή του κινδύνου, και για δύο ακόμα λόγους:

  1. Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως τους ουσιαστικούς λόγους ακυρώσεως, όπως αυτοί προβλήθηκαν με την αίτηση ακύρωσης και με το υπόμνημά μας της 23ης Απριλίου 2018.

  2. Η συγκεκριμένη ακύρωση για σειρά ουσιαστικών λόγων θα μπορεί να αποτελέσει και στην συνέχεια, αν χρειασθεί, την βάση για την στήριξη υπέρ του Δήμου και σε παρόμοιες υποθέσεις, αφού δημιουργεί ισχυρά νομικά τετελεσμένα.

Προσωπικά ο Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την εξαιρετική συνεργασία πάνω στο θέμα τον δικηγόρο κ. Παπακωνσταντίνου Απόστολο καθώς και την δικηγορική εταιρεία Παπακωνσταντίνου – Χλέπας και συνεργάτες για την επαρκέστατη νομική επιμέλεια που προσέφεραν στην υπόθεση.

Η συγκεκριμένη νομική επιτυχία του Δήμου Μεγαλόπολης έδειξε σε όλους μας ότι ο Δήμος, η τοπική κοινωνία, η περιοχή, μπορoύν να βασιστούν σε παρόμοιους τρόπους αντίδρασης και για άλλα ανοικτά  θέματα.

Η απόφαση του ΣτΕ μάς κάνει αισιόδοξους ότι και σε άλλες περιπτώσεις που δίδεται μάχη για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας θα έχουμε και ανάλογες δικαιώσεις.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο