O χαιρετισμός του αν. Υπ. Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ν. Ξυδάκη για την εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαιρετίζω με μεγάλη χαρά την αποψινή εκδήλωση με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια μια μουσική παράσταση στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης.

Με τον τρόπο αυτό το μνημείο επιστρέφει στον αρχικό του προορισμό, αναβιώνει δηλαδή ως χώρος φιλοξενίας παραστάσεων, ως τόπος παραγωγής μιας κοινά βιωμένης πολιτιστικής εμπειρίας, και ξεφεύγει από το πεπρωμένο των περισσότερων αρχαίων μνημείων που εκ των πραγμάτων θα λειτουργήσουν μόνον εκπαιδευτικά, μουσειακά και αισθητικά.

Πριν την έναρξη της αποψινής βραδιάς, θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω το γεγονός ότι σε αυτό το αρχαίο θέατρο, που εντάσσεται οργανικά στο ευρύτερο μνημειακό σύνολο της αρχαίας πόλης, έχει συντελεστεί ήδη από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ένα σπουδαίο όσο και απαιτητικό επιστημονικό έργο συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης με την αγαστή συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης. Ο βασικός στόχος του έργου αυτού, που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει μακρόπνοο σχεδιασμό και διάρκεια, είναι να διασωθεί και να αναδειχθεί το μνημείο, αλλά και ολόκληρη η αρχαία πόλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να παραδοθούν αλώβητα στις επόμενες γενιές.

Στο κέντρο της Μεγάλης Πόλης της Αρκαδίας, στην καρδιά ολόκληρης της Πελοποννήσου, συντελείται απόψε ένα κομβικό πολιτιστικό γεγονός, για το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού εγγυάται ότι θα υπάρξει συνέχεια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο