Μεγαλόπολη – Λήψη απόφασης για σύμβαση με την ΔΕΗ για την Τηλεθέρμανση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης και αναρτήθηκε σήμερα στην Διαύγεια,  η λήψη απόφασης για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ , του Δήμου και της Τηλεθέρμανσης Α.Ε. για την παροχή της θερμικής ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σύμβαση αφού η προσωρινή σύμβαση που υπήρχε είχε λήξει στις 31-12-2012. Η καινούργια σύμβαση θα έχει ισχύ για 7 χρόνια από το 2013 μέχρι το 2020.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το αν πρέπει η όχι να συνυπογράψει την σύμβαση Ο δήμαρχος.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε ότι το ποσό που θα χρεώνετε η Τηλεθέρμασνη θα είναι κατά 35% φθηνότερο απ’ ότι ήταν με την προσωρινή σύμβαση. Επίσης είπε:
Εμείς βέβαια, ως επιχείρηση, είχαμε εκφράσει την άποψη, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει και ο Δήμαρχος στην υπογραφή καθ’ ότι είναι Ανώνυμος Εταιρεία, – η ΔΕΗ όμως με έγγραφό της στις 25/5/2017 λέει, ότι «λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σχετική σύμβαση με βάση την οποία δρομολογείται η κατάσταση, έχει ως αντισυμβαλλόμενο και το Δήμο, φρονούμε, λέει ̈»φρονούμε» , ότι επιβάλλεται η υπό συζήτηση μεταξύ μας σύμβαση να συνυπογράφεται και από το Δήμαρχο. Γι’ αυτό έρχεται σήμερα, να συζητηθεί εδώ, έτσι ώστε η Σύμβαση για την Παροχή Θερμικής Ενέργειας, να συνυπογράφεται και από το Δήμαρχο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπούρας, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στην τοποθέτηση του είπε: από κανένα άρθρο του Κώδικα
ούτε από τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει, ότι πρέπει το Δημοτικό ωΣυμβούλιο, να προσυπογράφει συμβάσεις που κάνει η Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ. Η Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, που δημιουργήθηκε το 2011, είναι αυτόνομη, είναι αυτάρκης και έχουν όλες οι υποχρεώσεις, τα δικαιώματα  μεταβιβαστεί σε αυτήν από την αμιγή επιχείρηση.

Επίσης, θέλω να πω,ωότι κανονικά η Ανώνυμη Εταιρεία διοικείται από τα δύο όργανα, τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο και νόμιμα ωεκπροσωπείται το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, στη δική μας περίπτωση αυτό δε συμβαίνει διότι η Γενική Συνέλευση κατά την άποψή μας – και τις επόμενες μέρες θα το αποδείξουμε αυτό και εκεί που πρέπει – έχει συγκροτηθεί όχι νόμιμα. ́Αρα δεν εκπροσωπείται το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ο κύριος μέτοχος, δηλαδή που έχει το 99,9% των μετοχών, αναλογικά, κατά συνέπεια και η απόφαση που παίρνει η Γενική Συνέλευση για το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι νομότυπη. Πιστεύω, ότι ο κύριος Δήμαρχος μπορεί και χωρίς εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπογράψει τη Σύμβαση μετά την εμμονή της ΔΕΗ, γιατί είναι λαθεμένη. Τι φοβάται η ΔΕΗ και ζητάει τέτοια κατοχύρωση; Η Ανώνυμη Επιχείρηση έχει όλα, όλες τις νομικές απτές δεσμεύσεις που κατοχυρώνουν τη ΔΕΗ.

Κατά συνέπεια εμείς δε συμφωνούμε για τη λήψη απόφασης για την υπογραφή της Σύμβασης.

Τελικά η απόφαση πάρθηκε με τις  ψήφους της πλειοψηφίας, δείτε τα σχετικά πρακτικά της συζήτησης ΕΔΩ

kafeneio-megalopolis.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο