Ιωάννης Μπάζιος: Καθαρίστε τα χωράφια σας πριν από την αντιπυρική περίοδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τους ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων του Δήμου Μεγαλόπολης καλεί να καθαρίσουν ο Δήμος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου.

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αρ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος Β’) Πυροσβεστική Διάταξη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων του Δήμου Μεγαλόπολης , ότι πρέπει να προβαίνουν στην αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων με ίδια μέσα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € το τετραγωνικό μέτρο και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν φροντίσουν να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους , ο Δήμος Μεγαλόπολης μπορέι να προβεί με δικά του μέσα στον καθαρισμό των οικοπέδων και στον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους στους ιδιοκτήτες.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όλους τους υπόχρεους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων του Δήμου Μεγαλόπολης, να ανταποκριθούν άμεσα στην υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων τους, διότι η πρόληψη των πυρκαγιών είναι καθήκον όλων μας. Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των Δημοτών του για την προστασία του Περιβάλλοντος, της Δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο