80.000 ευρώ στη Μεγαλόπολη για τις πλημμύρες - "Δεν επαρκούν" δηλώνει Αρκάς βουλευτής

Νοεμβρίου 11, 2016
Την ασυνέπεια της Κυβέρνησης αναδεικνύει με νέα ερώτησή του στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου. 

Μετά από τις τρεις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή στις 12 Ιουλίου, 29 Αυγούστου και 21 Σεπτεμβρίου 2016 ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέρχεται στο νέο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη, επισημαίνοντας ότι το ποσό που καταλογίστηκε στο Δήμο Μεγαλόπολης είναι ελάχιστο, σύμφωνα και με την ομόφωνη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Κύριε Υπουργέ,


Η θεομηνία της 25ης Ιουνίου 2016 που έπληξε την Αρκαδία προκάλεσε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, οικοσκευές, κατοικίες, καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, αλλά και ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές ειδικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.


Με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και με ολοκληρωμένη δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναδείξαμε όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις αναγκαίες και ενδεδειγμένες λύσεις ώστε να ανακουφισθούν κάτοικοι, αγρότες και επαγγελματίες, αλλά και να αποκατασταθούν οι υποδομές και να δημιουργηθούν νέες κατάλληλες, για την πρόληψη ανάλογων καταστροφών στο μέλλον. Ο Υφυπουργός κ.Μπαλάφας είχε δεσμευθεί επανειλημμένα για την πλήρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων. Τελικά, με τρίμηνη καθυστέρηση, εκδόθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 28/09, της οποίας όμως οι προβλέψεις δεν επαρκούν.


Χαρακτηριστικά αναφέρω πως στον Δήμο Μεγαλόπολης καταλογίσθηκαν μόλις 80.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και την πραγματοποίηση των νέων αντιπλημμυρικών έργων. Όπως επισημάνθηκε από όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν.Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:Υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή επιπλέον κονδυλίων στο Δήμο Μεγαλόπολης, ώστε να είναι εφικτή η αποκατάσταση των καταστροφών και η πραγματοποίηση νέων αντιπλημμυρικών έργων;

Τελευταία τροποποίηση στις 11 Νοεμβρίου 2016 %13:%Νοε

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia