Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης felting, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3- 2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 1η Απριλίου (ώρα 12:30) εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης felting, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Το felt, ή αλλιώς κετσές, είναι είδος υφάσματος από μάλλινες ίνες που δεν έχουν υφανθεί, δηλαδή ακατέργαστο μαλλί. Στην αρχαία Ελλάδα, η διαδικασία κατασκευής του ονομαζόταν πίλημα. Τα τελευταία χρόνια το felting έχει επανέλθει στη σκηνή της χειροτεχνίας. Η τεχνική είναι απλή και τα μόνα συστατικά που χρειάζονται είναι μαλλί, νερό, σαπούνι και φαντασία. Χρησιμοποιώντας τα χέρια τους, ή και ειδικές βελόνες, οι συμμετέχοντες μπορούν να συνδυάσουν και άλλα υφάσματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Το εργαστήρι απευθύνεται σε αρχάριους ενήλικες και σε παιδιά, ηλικίας 10 ετών και άνω, με τη συμμετοχή ενός γονέα/κηδεμόνα.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2023, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Elevate the everyday” και επικεντρώνεται στη σημασία των χειροτεχνιών για τα νοικοκυριά και τις κοινωνίες της Ευρώπης.

 

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο