ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος Γορτυνίας«Ο κλέφτης της γνώσης» Ζωγραφήγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνηση

«Ο κλέφτης της γνώσης» Ζωγραφήγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνηση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου (ώρα 10:30), τη δράση ζωγραφήγησης «Ο κλέφτης της γνώσης» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η ζωγραφήγηση είναι μια σύνθετη μορφή αφήγησης που περιλαμβάνει ποικίλες τέχνες και τεχνικές, κεντρίζοντας σώμα και μυαλό και συνδυάζει τη ζωγραφική, το τραγούδι, την αφήγηση, την πρόζα, την κίνηση και την εμψύχωση των υλικών.

Η Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέας και εικονογράφος, θα αφηγηθεί μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ενώ ταυτόχρονα θα τη σχεδιάζει σε μια μεγάλη επιφάνεια από χαρτί πάνω σε τοίχο, χρησιμοποιώντας παραστατικά στοιχεία και με τη συμμετοχή του κοινού. O Πέτρος, ένα παιδί που θέλει να βοηθήσει τα βιβλία να βρουν ποιος τους «κλέβει» τη γνώση, ταξιδεύει μαζί τους, γνωρίζοντας, μεταξύ άλλων υπέροχων θεμάτων, και για τη χρήση του νερού σε παραδοσιακά επαγγέλματα.

Μετά το τέλος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι δραστηριοτήτων έμπνευσης και έκφρασης μέσω της ζωγραφικής, με θέμα τις ιστορίες των βιβλίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο