Αποδοχή χρηματοδότησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Γορτυνίας εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας 2 «Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022» της πρόσκλησης της δράσης «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)», στους δικαιούχους δήμους της χώρας οι οποίες έχουν πρόσβαση να λάβουν χρηματοδότηση για εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας».

Το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» έχει ως στόχο τη δημιουργία συνολικών διαδρομικών προσπαθειών μέσα στην πόλη και τους κοινόχρηστους χώρους, διαδρόμους που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Εύκολες λοιπόν μετακινήσεις προς δημόσια κτίρια ή κτίρια που φιλοξενούν κοινόχρηστες ή/και κοινωφελείς χρήσεις, μέσα από προσβάσιμα πεζοδρόμια, προσβάσιμες διαβάσεις και νησιά, προσβάσιμους χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου / άλση.

Το Σ.Α.Π. αποτελεί στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προστασίας εντός των διοικητικών ορίων των δικαιούχων δήμων και εκδίδεται από τους τελευταίους, σύμφωνα με τον Ν.4819/2021. Η εκπόνηση των Σ.Α.Π. δύναται να χρηματοδοτείται είτε με ιδίους πόρους του δήμου είτε κατόπιν χρηματοδότησης από πόρους του Πρασίνου Ταμείου είτε του Ε.Σ.Π.Α.

Ύστερα από μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο Γορτυνίας θα συνταχθεί Τεχνική Έκθεση περιγραφής, ανάλυση και αξιολόγηση ως προς την εξασφάλιση της προστασίας στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, τα δημόσια κτίρια ή τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες χρήσεις του δήμου, σε εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικά. αλλά και το σύνολο των πολιτών στους οποίους παρεμποδίζεται η πρόσβαση.

Την ψήφιση της αποδοχής της χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ακολουθήσει η σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης, η μελέτη της προσβασιμότητας και τυχόν άλλων υποστηρικτικών μελετών και με σκοπό την ανάθεση και την υλοποίηση έργου μετά την παράδοση και την έγκριση του Σ.Α.Π.. Οι μελέτες που περιλαμβάνουν το χρονοδιάγραμμα και τον προγραμματισμό υλοποίησης των οριζόμενων από το Σ.Α.Π. απαιτούμενων διαμορφώσεων και κατασκευών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο