Εργαστήρι – «String art- H τέχνη του νήματος» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ανακοινώνει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του εικαστικού εργαστήριου, με τίτλο «String artH τέχνη του νήματος», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου  (ώρα 12:00) και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών.

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της εικαστικού Κατερίνας Σαμαρά και εφαρμόζοντας την τέχνη του νήματος, όπου χρωματιστές κλωστές μπλέκονται γύρω από καρφιά και μετατρέπονται σε μοναδικά αντικείμενα, θα δημιουργήσουν λέξεις συνυφασμένες με πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Οι δημιουργίες των παιδιών θα αποτελέσουν μέρος μιας εικαστικής εγκατάστασης, η οποία θα εκτίθεται στο Μουσείο όλο τον Απρίλιο, προβάλλοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης.

Το εργαστήρι εντάσσεται στους εορτασμούς για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr), οι οποίες καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”. Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάνΑπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2795031630 ή να στέλνετε e-mail στο Μουσείο, στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο