Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στη Δημητσάνα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και οργανώνουν δύο παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, με την ομάδα αφήγησης «Μαλαματένια Λόγια», στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Αναλυτικά:

  • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00-21:00)

«Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη»

Μια αφηγηματική-θεατρική παράσταση, με μουσική και τραγούδι , για παιδιά, άνω των 8 ετών, και ενήλικες, εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Παραμονές Χριστουγέννων ήτανε. Κι ο μάστρο-Παύλος ο Πισκολέτος, διωγμένος απ’ τη γυναίκα του, δαρμένος απ’ τον κουνιάδο του, μαλωμένος με την σπιτονοικοκυρά του, φασκελωμένος απ’ το μικρό του το γιο, κάλλιο τό’ χε να ξεχριστουγεννιάσει στο καπηλειό παρά να γυρίσει πίσω στο σπιτικό του. Δίχως γαλόπουλο και δίχως πεσκέσια γιορτάρικα. Δεν ήταν, μονάχα πως, δεν είχε παράδες. Τεμπέλης ήτανε…! Σαν τον Παλούκα τον Γιάννη. Που, καθώς δεν είχε πώς να μεθύσει και να γιορτάσει εκείνες τις χρονιάρες μέρες, τρύπωσε στης Κοκκώνας το σπίτι. Εκεί που, μήτε παπάς θυμιάτιζε, μήτε και άνθρωπος κανείς, κόταγε να περάσει. Κι ως, άλλος καλικάντζαρος, άρπαζε τους παράδες απ’ τα παιδιά και ύστερα, γελούσε! Όμως, στο τέλος… Στο τέλος, η αχλάδα, πάντα την έχει πίσω την ουρά!

Αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου, Αγγελική Γκόγκου, Ανεζούλα Κατσιμπίρη

Μουσική: Μαρία Περδικούρη (ακορντεόν)

  •  Κυριακή 19 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30-12:30)

«Καλικάντζαροι και Λαλαγγίτες»

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση για μικρούς και μεγάλους. Πρωταγωνιστούν οι άλλοτε τρομεροί καλικάντζαροι που κάνουν τα πάντα για ένα πιάτο σιροπιασμένους και ζεστούς λαλαγγίτες.

Αφήγηση: Ανεζούλα Κατσιμπίρη 

Μουσική: Μαρία Περδικούρη (ακορντεόν)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο