Χορεσίβιος: Επαναλειτουργία των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής

Οκτωβρίου 06, 2021
Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’ και τα εκκλησιαστικά συμβούλια των Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και Αγ. Θεοδώρων Βαλτεσινίκου, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα και τηρώντας απόλυτα όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, αποφάσισαν την επανεκκίνηση των μαθήματων Βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού, στις νέες και νέους του Βαλτεσινίκου.

Τα μαθήματα θα γίνονται από τον καθηγητή Βυζαντινής μουσικής, φιλόλογο και ιεροψάλτη του Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως, Δημήτρη Καραχάλιο. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο συμπατριώτης μας και ιεροψάλτης Κώστας Παπαδημητρακόπουλος. Η εκμάθηση είναι εντελώς δωρεάν διότι το κόστος το καλύπτει πλήρως η εκκλησία.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που με την απόλυτη συνδρομή της εκκλησίας, καταφέρνουμε να ξαναθέσουμε σε ενέργεια μία προσπάθεια η οποία θα προσφέρει στα παιδιά σημαντική θεωρητική και πρακτική γνώση της Βυζαντινής μουσικής και του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού. Πιστεύουμε ότι ανοίγεται μία ιδιαίτερα σημαντική προοπτική για τα παιδιά μας, που ίσως για άλλες περιοχές και με άλλες συνθήκες να φάνταζε άπιαστο όνειρο.

Το ΔΣ του ‘Χορεσίβιου’ εκτιμώντας απεριόριστα την συμβολή της εκκλησίας στην προσπάθεια αυτή, θέλει ακόμα μία φορά να ευχαριστήσει τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τον ιερέα π. Θεμιστοκλή Δουρίδα και τον Κώστα Παπαδημητρακόπουλο για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Φυσικά ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν και στον καταξιωμένο δάσκαλο μας Δημήτρη Καραχάλιο, ο οποίος από την αρχή υλοποίησης αυτής της ιδέας, στάθηκε ακούραστος αρωγός μας, παρά το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα του και τις πολλαπλές απασχολήσεις του.

Για το ΔΣ Ο Γενικός Γραμματέας Σαρτζετάκης Εμμανουήλ

Η Πρόεδρος Παπαγεωργίου Αφροδίτη

Τελευταία τροποποίηση στις 6 Οκτωβρίου 2021 %11:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia