Συνάντηση του Δημάρχου Γορτυνίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Δημητσάνα ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν ο Πρόεδρος του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & Σ.Δ.Ι.Τ. Ορέστης Καβαλάκης, ο καθηγητής και Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης Έργου Χωρικού Σχεδιασμού Δημήτριος Οικονόμου και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και ο Δήμος Γορτυνίας. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, ικανοποιημένος από την συνάντηση, δήλωσε: «Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση με τον κ. Παπαθανάση, αντικείμενο της οποίας υπήρξε το πολυδιάστατο Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών και η μετάβαση σε μια ενεργειακά ουδέτερη εποχή, ύστερα κι από την κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων στον όμορο Δήμο Μεγαλόπολης. Στο σχέδιο συμπεριλήφθηκε και ο Δήμος Γορτυνίας, ο οποίος θα επωφεληθεί από τις αλλαγές που θα συντελεστούν στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιλαμβανόμενοι τον αντίκτυπο που θα έχει η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων στην κοινωνία και την τοπική οικονομία, θα είμαστε σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό καθώς και τον κ. Μουσουρούλη, προκειμένου να υποβάλει ο Δήμος προτάσεις για χρηματοδότηση. Σκοπός μας είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου να δημιουργήσει αναπτυξιακές δυνατότητες για τη Γορτυνία. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις μας για χρηματοδότηση από το Σχέδιο θα προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση, με κύριο γνώμονα την βελτίωση των υποδομών του Δήμου.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο