Ιανουαρίου 17, 2021

Από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας η πρώτη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε: «Τιμή μου να με επιλέξουν»

Δεκεμβρίου 28, 2020

Ιστορικές είναι οι στιγμές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, καθώς χθες έγινε ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σε νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

H Ευσταθία Καμπισιούλη με καταγωγή από Σταυροδρόμι και Λαγκάδια είναι η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα ενάντια στον νέο κορωνοϊό. Είναι κόρη του αείμνηστου Νίκου Καμπισιούλη (Λοχία) που διατηρούσε για πολλά χρόνια καφενείο-ψησταριά επί της Εθνικής Οδού στην έξοδο του χωριού προς Πύργο. Η μητέρα της Μαρίας είναι επίσης Γορτύνια, με καταγωγή από Λαγκάδια.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη τελείωσε το Λύκειο Τροπαίων και κατόπιν σπούδασε Νοσηλευτική στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο την οδήγησαν στο επάγγελμά της και φυσικά η εθελοντική συμμετοχή της στον εμβολιασμό δείχνει ότι δικαίως κατέχει μια σημαντική θέση σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της
χώρας.

Πρόκειται για έμπειρη νοσηλεύτρια, καθώς εργάζεται αρκετά χρόνια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ πλέον είναι και υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού που στην πλειονότητά τους είναι πια ΜΕΘ για covid.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia