Ιανουαρίου 07, 2020

Γιώργος Παπαηλιου: Να δοθεί από την πολιτεία προτεραιότητα στην ανάταξη της ελληνικής περιφέρειας

Να δοθεί από την πολιτεία προτεραιότητα στην ανάταξη της ελληνικής περιφέρειας

Τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα επιμένουν σε πολιτικές που αφήνουν την επαρχία στο περιθώριο

Να προωθήσουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης

Κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο φράγμα της ΔΕΗ του Λάδωνα, μεταξύ των άλλων, είπα τα εξής :

Κάθε χρόνο, τα Θεοφάνεια, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, αποτελούν αφορμή για συνάντηση στη Λίμνη του Λάδωνα όλων των Γορτυνίων, τόσο των μονίμων κατοίκων της περιοχής όσο και των, εκτός Γορτυνίας, «απανταχού» Γορτυνίων. Αυτή η συνάντηση συνιστά μία ακόμη ευκαιρία να ενισχυθούν οι μεταξύ μας σχέσεις και κυρίως να υπάρξει αναστοχασμός σε σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Γορτυνία.

Κάθε χρόνο, από τη Λίμνη του Λάδωνα γίνονται εξαγγελίες για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, ελάχιστα έχουν γίνει.

Επομένως, πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια. Να σταματήσουν οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Να λέμε, όχι τι πρέπει να γίνει, αλλά τι μπορούμε, τι έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε. Η στήριξη της Γορτυνίας, η οποία, εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού, αλλά, παρά ταύτα, διαθέτει αξιοποιήσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί να γίνει, με την ενεργό συμμετοχή και σύμπραξη όλων μας.

Και βέβαια, υπό την προϋπόθεση να δοθεί από την πολιτεία προτεραιότητα στην ανάταξη της ελληνικής περιφέρειας. Μετά την έξοδο της χώρας από τη μέγγενη των «μνημονίων» τον Αύγουστο 2018, τα περιθώρια υπάρχουν.

Η περιφερειακή διάσταση των ασκουμένων πολιτικών πρέπει και μπορεί να δρομολογηθεί και να εκτυλιχθεί, παρότι τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα επιμένουν σε πολιτικές που αφήνουν την επαρχία στο περιθώριο.

Όμως εμείς όλοι οφείλουμε, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη μεταξύ μας και αναλαμβάνοντας ενωτική συλλογική δράση, να προωθήσουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia