Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά η γιορτή του παστού στο Θεόκτιστο Γορτυνίας (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για άλλη μια χρονιά αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία το έθιμο του παστού και της τσιγαρίδας στο Θεόκτιστο Γορτυνίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/SzgeSv1jqso” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την επομένη των Χριστουγέννων στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Θεοκτίστου που αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που βρέθηκε στο χωριό.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει σκοπό να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, ενώ όπως ειπώθηκε τόσο από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Λάμπη Μαστορόπουλο, όσο και από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάικο Αναγνωστόπουλο αποτελεί μία ευκαιρία να συγκεντρωθεί όλο το χωριό μαζί, να πουν τα νέα τους και να συνφάγουν σε χαρά και όχι σε λύπες, όπως συνηθίζεται στα χωριά που πλέον ερημώνουν, αφού έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δωρεάν φαγητό, κρασί, τσίπουρο και την απαραίτητη λαϊκή-δημοτική μουσική από ζωντανή ορχήστρα, ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Πρόεδρου του χωριού κ. Λάμπη Μαστορόπουλου στο Δήμο Γορτυνίας και την Κοινωφελή Επιχείριση του Δήμου που ήταν αρωγοί αυτής της προσπάθειας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο