Ιανουαρίου 28, 2021

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Γορτυνίας (pics)

Νοεμβρίου 10, 2019

Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύλλογος Ψαραίων «Η Ζωοδόχος Πηγή» πραγματοποίησαν τελετή εγκαινίων του «Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης», την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στο Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας.

Στην Αρκαδία, την ορεινή Γορτυνία, μια περιοχή με μακρά και σημαντική παράδοση στην πνευματική και εκπαιδευτική ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, δημιουργήθηκε το Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Ψάρι Τρικολώνων.

Στους χώρους του ανακαινισμένου παλαιού Δημοτικού Σχολείου και σε νέο κτήριο, «ξεδιπλώνεται» η ιστορία της Δημοτικής Εκπαίδευσης, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Στο χώρο του νέου κτηρίου, το εκθεσιακό υλικό αναπτύσσεται σε θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει:

Ιστορία της Δημοτικής Εκπαίδευσης, σχολικό χώρο, σχολικό χρόνο, εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικούς, διατροφή και υγεία, σχολείο «Πολιτική και Εκκλησία», αθλοπαιδιές και παιχνίδια, αγροτική κοινωνία και σχολείο.

Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Ιδιοκτησίας Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Δείτε τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του περιφερειακού συμβούλου κ. Ρουμελιώτη Γιώργου.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia