«Γιορτή του Τσίπουρου» για 18η χρονιά στο Παλαιοχώρι Γορτυνίας (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2018, με την υποστήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου Γορτυνίας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)- και άλλων διοργανώσε τη «Γιορτή του Τσίπουρου» στο Παλαιοχώρι της Τ.Κ. Δημητσάνας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/QmxIL-HPP2o” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Αρκετοί πατριώτες και φίλοι του χωριού, τίμησαν τη «Γιορτή του Τσίπουρου» και το Παλαιοχώριο με την παρουσία τους.

Η «Γιορτή του Τσίπουρου» καθιερώθηκε εδώ και 18 χρόνια από τον τότε υπάρχοντα σύλλογο των Απανταχού Παλαιοχωριτών και από το 1911 από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» με την υποστήριξη της περιφέρειας του δήμου και άλλων.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της λειτουργίας των αποστακτήρων (καζανιών). Η εκδήλωση είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα γιατί παρουσιάζει την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου και παράλληλα προσφέρει ψυχαγωγία στους ντόπιους και στους επισκέπτες, οι οποίοι εκτός της παραδοσιακής γουρουνοπούλας και των άλλων εδεσμάτων που θα προσφερθούν,θα δοκιμάσουν αγνό και παραδοσιακό τσίπουρο στην παραγωγή του.

Χορηγοί είναι το Καζάνι Καζά και το Καζάνι Κουστένη.

Στη Γιορτή συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο