Προληπτική Ιατρική Δράση αδελφότητας Δημητσανιτών «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε’» στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας

Στα πλαίσια της Ετήσιας Προληπτικής Ιατρικής Δράσης της Αδελφότητας Δημητσανιτών «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε’» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις από ειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Μεταξύ των ιατρών θα συμπεριλαμβάνονται Καρδιολόγοι και Παιδίατρος, οι οποίοι θα μπορούν να εξετάσουν όλους τους αθλητές των αθλητικών σωματείων της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, καθώς και τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ίδιας περιοχής, που θα επιθυμούν να εξεταστούν. Για την εύρυθμη λειτουργεία του ΚΥ η εξέταση από τους ειδικούς ιατρούς θα γίνεται μετά από ραντεβού που θα έχουν προκαθοριστεί από το αθλητικό σωματείο και το Κέντρο Υγείας και κατόπιν συνεννόησης μεταξύ σχολείων και Κέντρου Υγείας, αν υπάρχει αυξημένος αριθμός μαθητών που επιθυμούν εξέταση.

Σύμφωνα με τους  ιατρούς του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας:

Αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας είναι ο καθορισμός των πληθυσμών εξέτασης και η οργάνωση της δράσης, ώστε να εξεταστεί το σύνολο που πληθυσμού  της περιοχής μας. Απώτερος στόχος μας είναι να εμφυσήσουμε στους αθλητές και στους μαθητές την αναγκαιότητα για συνεχή έλεγχο και φροντίδα του οργανισμού τους, αλλά συγχρόνως να βοηθήσουμε στην πρόωρη διάγνωση και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, γνωρίζουμε ότι το 1% περίπου των παιδιών, παρουσιάζουν παθήσεις της καρδιάς, που τους απαγορεύουν τα ανταγωνιστικά αθλήματα.Η γνώση ότι υφίσταται η σημαντική αυτή πιθανότητα να προκύψει αιφνίδιος θάνατος κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν πρέπει να πανικοβάλει, αλλά να προτρέπει τους γονείς, όταν πρόκειται για ανήλικους μαθητές/αθλητές ή τους άμεσα ενδιαφερόμενους να υποβάλλονται σε προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο πριν από την έναρξη κάθε σχολικής ή αθλητικής σεζόν.

Είναι τραγικό λάθος να ζητούν οι γονείς από καρδιολόγους ή τον παιδίατρο την πιστοποίηση ότι μπορούν να αθλούνται τα παιδιά τους, χωρίς οι ιατροί να τα έχουν εξετάσει και να αντιδρούν όταν αυτοί το αρνούνται. Τα παιδιά θα πρέπει πράγματι να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να μπορούν να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να αποφεύγονται δραματικά γεγονότα. Ο καρδιολογικός έλεγχος, που περιλαμβάνει τη λήψη του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, την κλινική εξέταση, το ηλεκτροκαρδιογράφημα και αναλόγως το υπερηχογράφημα καρδιάς, μπορεί να σώσει τη ζωή τους.

Αθλητικά Σωματεία περιοχής ευθύνης Κέντρου Υγείας Δημητσάνας:

  1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ
  3. Π.Α.Ο. ΚΑΝΔΥΛΑΣ
  4. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
  5. Α. Σ. ΠΑΝΑΣ – ΚΑΝΔΥΛΑΣ

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας (από Δημητσάνα έως Νεστάνη).

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε το κοινό ότι θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες για εργαστηριακό έλεγχο, κάποιες από τις οποίες θα πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή.

Παράλληλα το Σάββατο 12/10/2019 ώρα 10:00 – 13:00 θα γίνει και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Η δράση της Αδελφότητας Δημητσανιτών είναι παράδειγμα για την προσφορά στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο