Ιουλίου 07, 2019

Η Δημητσάνα υποδέχθηκε απότμημα της Αγίας Ζώνης (pics)

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, παραμονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η υποδοχή αποτμήματος της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της ιστορικής Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Αρκαδίας.

Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Το Θεομητορικό Θησαύρισμα υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Εν πομπή το απότμημα τέθηκε στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του στην Πανήγυρη, αναφερόμενος στις αρετές που τον διακρίνουν.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης κήρυξε το θείο λόγο, ομιλώντας για την εορτάζουσα Αγία Κυριακή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ύψιστη αρετή της παρθενίας, η οποία την χαρακτήριζε καθ΄ ολοκληρίαν του βίου της. Κάλεσε δε το εκκλησίασμα να μιμηθεί την Αγία, ιδιαιτέρως σήμερα, όπου η κοινωνία χαρακτηρίζεται από πτώση ηθών και αξιών.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος τίμησε με το μετάλλιο του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ τον κατά σάρκα πατέρα του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Νικόλαο Νικολόπουλο καθώς και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Βυτίνας Πρωτοπρ. Νικόλαο Ντάβο για το έργο και την προσφορά τους.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, αλλά και του αποτμήματος της Αγίας Ζώνης μέσα στο γραφικό χωριό της Δημητσάνας.

Τέλος, μετά το πέρας της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, όπου το παρόν έδωσαν και οι δύο Μητροπολίτες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia