Έκθεση για την τέχνη της ξυλογλυπτικής στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «Η τέχνη της ξυλογλυπτικής του Ιωάννη Μπακόπουλου» το Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 11:30 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η κυρία Αντωνία Κορδοπάτη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Δαραίων και επιστημονικά υπεύθυνη της συλλογής του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Αρκάδα ξυλογλύπτη Ιωάννη Μπακόπουλου και θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στην έκθεση.

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει εργαστήριο πυρογραφίας για παιδιά και ενήλικες (ώρες 12:30-14:00). Ο ξυλογλύπτης Τριαντάφυλλος Μαρκόπουλος και η καλλιτέχνιδα Νίκη Δαμοπούλου θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της πυρογραφίας πάνω σε ξύλο, δημιουργώντας το δικό τους μικρό έργο τέχνης, το οποίο θα πάρουν μαζί τους.

Η είσοδος στην έκθεση, η συμμετοχή στο εργαστήριο και τα απαραίτητα υλικά είναι δωρεάν.

Η έκθεση «Η τέχνη της ξυλογλυπτικής του Ιωάννη Μπακόπουλου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας 2019 με θέμα «Χειροτεχνικά Επαγγέλματα-Τοπικές ταυτότητες» και θα διαρκέσει από 1 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.27950 31630, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

ksiloglipta

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο