Μαρίνος Ρουσιάς: Νέο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τη Γορτυνία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνο Ρουσιά:

‘Ένα νέο έργο ουσίας εντάχθηκε για τη Γορτυνία στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και αφορά στην “Κατασκευή Γέφυρας στον ποταμό Τουθόα” με δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το έργο αφορά στη γεφύρωση των περιοχών περί τον ποταμό Τουθόα (Λαγκαδιανό ρέμα) στη θέση Καστράκι – Χρυσοχώρι. Πρόκειται για την κατασκευή γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, μήκους 36,00 μέτρων και πλάτους 6,50 μέτρων, έξι ανοιγμάτων, καθώς και εργασίες οδοστρωσίας για τη βελτίωση των εκατέρωθεν προσβάσεων.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύνδεση των Τ.Κ. Καλλιανίου, Φαναρακίου και Καστρακίου της Δ.Ε. Τροπαίων με τις Τ.Κ. Χρυσοχωρίου, Οχθίων, Λουτρών Ηραίας κ.α. της Δ.Ε. Ηραίας. Η σύνδεση αυτή έως σήμερα γινόταν μόνο μέσω της Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου (γέφυρα Κοκλαμά) και πλέον η μέση απόσταση με την κατασκευή της γέφυρας μειώνεται από τα 23 χλμ στα 6 χλμ. Τέλος, προβλέπεται περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής καθότι η τοποθεσία κατασκευής της γέφυρας αποτελεί μέρος της διαδρομής του υπερμαραθωνίου “Ολύμπιος δρόμος 180 χλμ Αρχαία Νεμέα – Αρχαία Ολυμπία”.”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο