Πραγματοποιήθηκε ο 45ος διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Παραδοσιακής Μουσικής στη Γορτυνία (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνονται και φέτος στα περισσότερα χωριά της Γορτυνίας. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στη Γορτυνία με εθνική εμβέλεια είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια. Φέτος ο Διαγωνισμός, που συμπληρώνει 45 χρόνια, διοργανώθηκε από το Δήμο Γορτυνίας,τη ΔΗΚΕΓ και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 08 Ιουλίου 2018, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/rLiJS3QaBIQ” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]
Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής, που είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε το 1973 από τον λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα, τον επονομαζόμενο Στρατολάτη, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής και της μεγάλης εμποροπανήγυρης που αποτελούσε σημαντικό γεγονός για εκείνη την εποχή. Δημιούργησε ένα βήμα έκφρασης της λαϊκής μουσικής παράδοσης, ένα βήμα στους ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές να δείξουν το ταλέντο τους και μια εστία αναμμένη που κρατά το τραγούδι της παράδοσης μας ζωντανό.

Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία επί σαράντα τέσσερα συναπτά έτη προσελκύει το ενδιαφέρον των ασχολουμένων με το δημοτικό τραγούδι και ανήκει πλέον στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι κατηγορίες διαγωνιζομένων ήταν τρεις:

1. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών.
2. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες.
3. Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, τους εκπρόσωπους της Πολιτείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών άλλων φορέων, καθώς και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην πολιτική του δήμου να στηρίζει τις καθιερωμένες  εκδηλώσεις σ’ όλες τις δημοτικές ενότητες παρά τις δυσκολίες.

Στους χορηγούς επικοινωνίας ήταν το pna.gr

Χορηγός επίσης ήταν και η επιχείρηση «Φυτώρια Τρουπή» της Τρίπολης που διέθεσε φυτά για τον στολισμό της σκηνής και για πολλοστή χρονιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο