5η "Γιορτή της Πέτρας" | Λαγκάδια Αρκαδίας | 29 Ιουλίου - 05 Αυγούστου 2018

Ιουλίου 26, 2018
Στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το σημαντικότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, 29 Ιουλίου-05 Αυγούστου 2018, θα πραγματοποιηθούν για 5η συνεχή χρονιά οι Γιορτές της Πέτρας, σε συνεργασία με ΥΠΠΟΑ, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Γορτυνίας.

lagadia

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι φετινές γιορτές έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Ετος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, δεδομένου ότι σχετίζονται με την ανάδειξη και αξιοποίηση της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς πού αφορά την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί και το 2ο Εργαστήριο Πέτρας, σαν συνέχεια του 1ου Εργαστηρίου, με την ιδιαίτερα επιτυχημένη έκβαση. Το 2 ο Εργαστήριο Πέτρας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

Οι εισηγητές είναι σπουδαίοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και διακεκριμένοι αρχιτέκτονες. Στο πρακτικό μέρος θα διδάξουν την τέχνη τους, έμπειροι και καταξιωμένοι πρωτομάστορες από τα Λαγκάδια, την Πυρσόγιαννη (Ηπειρο) και τον Πεντάλοφο (Μακεδονία). Οι εκπαιδευόμενοι (μηχανικοί και τεχνίτες), αναμένεται να εμπλουτίσουν τη γνώση τους, σχετικά με την Παραδοσιακή τέχνη της πέτρας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Πέραν του 2ου Εργαστηρίου, οι Γιορτές της Πέτρας 2018, περιλαμβάνουν και δύο ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου , εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή Τίτου Πατρίκιου με την συμμετοχή της χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης και στις 5 Αυγούστου θέατρο σκιών με τίτλο « ο Καραγκιόζης βοηθός Λαγκαδινού μάστορα ».

Το 2ο Εργαστήριο της Παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 1 ο Θερινό Σχολείο (url:http://ayla.culture.gr) με θέμα « Ο Αγροτικός χώρος ως Πολιτιστική κληρονομιά», που πραγματοποιείται στη Δημητσάνα, από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Ομίλου Πειραιώς και άλλους τοπικούς φορείς.

Θα πραγματοποιηθεί κοινή τελετή έναρξης του 1ου Θερινού Σχολείου και των Γιορτών της Πέτρας, στα Λαγκάδια, 29-08-2018, και κοινή τελετή λήξης στη Δημητσάνα, 05-08-2018.

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ευχαριστούν θερμά όλους τους φορείς που υποστήριξαν την διοργάνωση των φετινών Γιορτών της Πέτρας και συγκεκριμένα το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Δήμο Τρίπολης, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, το Σύλλογο Μυγδαλιωτών Αττικής, τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και τους επίσημους χορηγούς LafargeHolcim-Ηρακλής, Ξενοδοχεία Μανιάτης, Επιχειρήσεις Living Country, όλους τους εθελοντές και κυρίως τους μαστόρους μας. Για περισσότερες πληροφορίες (http://anthitispetras.gr/index.php/el/) Email : info@anthitispetras.g

gimnasiolagadia

Τελευταία τροποποίηση στις 26 Ιουλίου 2018 %11:%Ιουλ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia