Εορτασμός 197ης Επετείου της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα Γορτυνίας (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας τίμησαν την 197η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/hZQWtxLrrls” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων.

Έδρα της Γερουσίας ορίσθηκε η Στεμνίτσα και την άλλη μέρα, στις 27 Μαΐου 1821 συνεδρίασε στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής Στεμνίτσας, η οποία αποτέλεσε για λίγες μέρες την έδρα της πρώτης διοίκησης της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Ο εορτασμός περιλάμβανε: Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στη συνέχεια Δοξολογία και αμέσως μετά ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γιάννη Κόκκωνα καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου

Στο Β΄ μέρος της εκδήλωσης στην πλατεία της Στεμνίτσας πραγματοποίησαν xαιρετισμό ο Δήμαρχος Γορτυνίας και επίσημοι προσκεκλημένοι, στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και ιστορικά τραγούδια.

{gallery}eortasmos_stemnitsa{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο