Ιανουαρίου 18, 2021

Εορτασμός 197ης Επετείου της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα Γορτυνίας (video - pics)

Ιουνίου 10, 2018

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας τίμησαν την 197η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας.

Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων.

Έδρα της Γερουσίας ορίσθηκε η Στεμνίτσα και την άλλη μέρα, στις 27 Μαΐου 1821 συνεδρίασε στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής Στεμνίτσας, η οποία αποτέλεσε για λίγες μέρες την έδρα της πρώτης διοίκησης της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Ο εορτασμός περιλάμβανε: Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στη συνέχεια Δοξολογία και αμέσως μετά ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γιάννη Κόκκωνα καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου

Στο Β΄ μέρος της εκδήλωσης στην πλατεία της Στεμνίτσας πραγματοποίησαν xαιρετισμό ο Δήμαρχος Γορτυνίας και επίσημοι προσκεκλημένοι, στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και ιστορικά τραγούδια.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia