Ιανουαρίου 18, 2021

"2ο εργαστήρι Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας" στα Λαγκάδια Αρκαδίας

Μαΐου 25, 2018

Στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το “μαστοροχώρι” της Πελοποννήσου, σε συνέχεια του 1ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας, θα διεξαχθεί το "2ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας, από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2018. Η φετινή θεματική θα εστιάσει στις ειδικές πέτρινες κατασκευές (εκκλησίες, γεφύρια, μύλοι, αλώνια, καλντερίμια, τοίχοι). 

lagadia

Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, σε συνέργεια με Επιστημονικό εργαστήριο που θα γίνει παράλληλα, στη Δημητσάνα, από το ΥΠΠΟΑ και αποτελεί βασικό στόχο των πρακτικών διατήρησης, ανάδειξης και συνέχειας της άυλης κληρονομιάς της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, που προωθούν ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ από το 2013. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να εκπαιδεύσει την νέα γενιά μαστόρων της πέτρας, που ήδη δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο, αξιοποιώντας αφ’ενός τη μαστορική γνώση τοπικών πρωτομαστόρων και τον ιστορικό τόπο των έργων τους και αφ’ετέρου τη γνώση προσκεκλημένων πρωτομαστόρων από Ηπειρο και Μακεδονία.

Θα περιλαμβάνει επίσης, διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, επιτόπια σεμινάρια επίδειξης από αρχιμάστορες και κυρίως εργαστήριο λιθοτεχνίας και λιθοδομής, διάρκειας μια εβδομάδας. Παράλληλα με την ομάδα μαστόρων θα λειτουργήσει και εργαστήριο, μέχρι 20 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών/σπουδαστριών αρχιτεκτόνων και μηχανικών, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνης της πέτρας. Η συμμετοχή στο εργαστήριο, για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες που θα επιλεγούν, θα είναι δωρεάν.

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ θα καλύψουν το ‘δεκατιανό’, τις μετακινήσεις τους από τον οικισμό προς το Εργαστήριο (Ντραΐνα) και τη Δημητσάνα, για τις εκδηλώσεις που είναι κοινές με το Θερινό Σχολείο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, και θα εξασφαλίζουν ειδικές εκπτώσεις στη διαμονή τους.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω email - αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, κιν-τηλέφωνο, e-mail) καθώς και τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετέχουν στο Εργαστήρι -στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), μέχρι 30/6/2018. Η γνωστοποίηση της επιλογής θα γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

gimnasiolagadia

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:07

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia