Τα 120 χρόνια του γιόρτασε o σύνδεσμος των Λαγκαδινών στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

Φεβρουαρίου 15, 2018
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο Σύνδεσμος των Λαγκαδινών της Αθήνας, γιόρτασε την Κυριακή 11-2-2018, τα 120 χρόνια από την ίδρυση του (1898-2018) και έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

 Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός, το γιόρτασε με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, με το συγκρότημα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και την συμμετοχή πολλών τραγουδιστών που συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα όπως: ο Λάκης Χαλκιάς, ο Βασίλης Λέκκας, η Καλλιόπη Βέττα, η Νάντια Καραγιάννη, ο Παν. Καραδημήτρης, η Υακίνθη Λάγιου, ο Κώστας Πατσιάς, η Κλεονίκη Δεμίρη και ο Νίκος Καραγιάννης. Η αίθουσα καθηλώθηκε από τις απίστευτες γλυκύτατες πενιές του μοναδικού δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά.

Στο τέλος δε της εκδήλωσης, ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε με πολύ θέρμη, τους πρωταγωνιστές αυτής της μουσικής μυσταγωγίας. Ήταν πράγματι μία ξεχωριστή ποιοτική πολιτιστική γιορτή , για τα 120 χρόνια του ιστορικού Συνδέσμου των Λαγκαδινών της Αθήνας, την οποία χειροκρότησαν όρθιοι, πάρα πολλοί πατριώτες. Θερμότατα χειροκρότημα, εισέπραξε η ψυχή της εκδήλωσης και υπεύθυνη για πολιτιστικά θέματα του Συνδέσμου η κ. Άννα Ανδρουτσοπούλου και ο πρόεδρος του κ. Φιλόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του.

Θα θελα να σας καταθέσω την εύστοχη για μένα παρατήρηση της Γορτύνιας τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη με αφορμή και τις άλλες πρωτοχρονιάτικες πίτες που κόβονται αυτές τις μέρες, σαν… πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είπε λοιπόν..“ μόνο ο πολιτισμός, γεννά πολιτισμό''. Όλοι οι Λαγκαδινοί το κατάλαβαν και την …χειροκρότησαν με ένταση!

Στο τέλος της μουσικής εκδήλωσης μοιράστηκαν κομμάτια της πίτας, αναψυκτικά και οι καθιερωμένες ευχές για το μέλλον του συνδέσμου, αλλά και για το νέο έτος 2018.
Όπως ανέφερα την μουσική εκδήλωση τίμησαν πάρα πολλοί πατριώτες, μαγεμένοι με την ποιότητα της ορχήστρας και των ερμηνευτών. Αρκετοί πολιτικοί παράγοντες ήλθαν, είδαν…και συντομότατα.. απήλθαν, διότι η εκδήλωση των Λαγκαδινών ήταν πολιτιστική, ξεχωριστή, ποιοτική, το κάτι άλλο, σε αντίθεση με τις καθιερωμένες παρόμοιες που προγραμματίζονται τους πρώτους μήνες, κάθε νέο έτος!

Οι μόνοι που παρακολούθησαν και απόλαυσαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, από την αρχή έως το τέλος της, ήσαν οι πάρα πολλοί τυχεροί πατριώτες μας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, πρώην υπουργός και Λαγκαδινός κ. Νίκος Χουντής και ο αντιδήμαρχος Λαγκαδίων κ.Καν.Νικητας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν άλλη μία….100ετία με υγεία και δημιουργικότητα!

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ ( 14-ΦΕΒ-2018 )

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia