Εκδηλώσεις για την 196η Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα (vid,ph)

Παραδοσιακοί χοροί από το Λαογραφικό Σωματείο Μεγάρων “Τζίμης Ηλίας”

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/oiZZHDTjYI0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

Με τον καιρό να μην δημιουργεί προβλήματα και να είναι σύμμαχος των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου, στη Στεμνίτσα, εκδηλώσεις για την 196η Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Στην Δοξολογία στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, με θέα όλη τη Στεμνίτσα, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας, ο οποίος στο σύντομο λόγο του επεσήμανε πως πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί στον τόπο μας έχουν διαδραματιστεί σπουδαία γεγονότα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Κανέλλο Γιαννικόπουλο. Έκανε αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν αλλά και στη σημασία της Πελοποννησιακής Γερουσίας, που αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική οργάνωση των επαναστατημένων Ελλήνων, ενώ η Στεμνίτσα ήταν η πρώτη Πρωτεύουσα, στην ουσία, του Ελληνικού Κράτους, που αγωνιζόταν για την Ανεξαρτησία του.

Κατόπιν στο χώρο της Πλατείας της Στεμνίτσας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ενώ ακολούθησαν χοροί (Καλαματιανοί, τσάμικοι, αλλά και χοροί των Μεγάρων) από το Λαογραφικό Σωματείο Μεγάρων “ο Τζίμης Ηλίας”.

Ένα Σωματείο που έχει δημιουργηθεί από το 1973 και διατηρεί την παράδοση του τόπου μας…. Εντυπωσιακές δε ήταν οι φορεσιές των γυναικών του Σωματείου, ενώ ο εκπρόσωπός του χάρισε στο Δήμαρχο Γορτυνίας ένα βιβλίο, ενώ ο Δήμαρχος του χάρισε τρία βιβλία για την ιστορία της Γορτυνίας και τις φυσικές της ομορφιές.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χορούς από τους παριστάμενους (αιρετούς και μη) αλλά και με ένα κλέφτικο τραγούδι.

Εκτός από τους προαναφερόμενους παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης,  η Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Δήμο Γορτυνίας, καθώς και πρόεδροι χωριών του Δήμου Γορτυνίας, ο πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων και πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Στεμνίτσας Γιώργος Μπαρούτσας, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ Ανδρέας Μανωλάκης, ο Διοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού Θεόδωρος Δρακόπουλος, ο Διοικητής της ΠΥ Μεγαλόπολης κ.Μπουντούρης και αρκετός κόσμος.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Γορτυνίας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)

{gallery}stemnitsa_1{/gallery}

drt915.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...
Μετάβαση στο περιεχόμενο