Πρόταση για την αποδοχή της δωρεάς ασθενοφόρου στη Δημητσάνα

Μία πρόταση για να βρεθεί λύση στο γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας καταθέτουν, από κοινού, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημητσάνας, Χρήστος Ραδαίος και ο εθελοντής διασώστης Αθανάσιος Κάλλας.

Ουσιαστικά, η πρότασή τους, προς τον Δήμο Γορτυνίας αφορά την παραχώρηση του ασθενοφόρου δωρεάς του πρώην Δημάρχου κ. Βλάχου στο δήμο προς την 6″ Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας, για να ξεμπλοκάρει αυτό το πρόβλημα και η περιοχή να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο ασθενοφόρο.

«Αγαπητοί κύριοι,

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Γορτυνίας με την 417/2016 απόφασή της και το δημοτικό συμβούλιο με την 272/2016 απόφασή του έχουν αποδεχτεί τη δωρεά ασθενοφόρου του πρώην δημάρχου Δημητσάνας κ. Αναστάσιου Βλάχου.
Η ιστορική και μείζονος σημασίας αυτή δωρεά έχει μέχρι στιγμής προσκρούσει σε γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα και τις προθέσεις του δωρητή, της δημοτικής διοίκησης και φυσικά των δημοτών.
Το ασθενοφόρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακινητοποιημένο χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί ούτε λίγα μέτρα προκειμένου να συνδράμει στο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της περιοχής μας.
Να σημειωθεί ότι το υπάρχον παλαιάς τεχνολογίας ασθενοφόρο λειτουργεί περιστασιακά και αυτό χάρη στις παρεμβάσεις εθελοντών και υπό την ανοχή της διεύθυνσης του Κέντρcυ Υγείας Δημητσάνας.
Μέσα από δελτίο τύπου του δήμου Γορτυνίας της 5ης Απριλίου 2017 έγιναν και δημοσίως γνωστές όλες οι έως τώρα ενέργειες από την πρώτη ημέρα της δωρεάς έως σήμερα. Ο λαός της Γορτυνίας έμαθε ότι η απρόσωπη γραφειοκρατία δεν τον αφήνει να χαρεί ένα πολύτιμο δώρο ζωής.
Οι παρακάτω υπογράφοντες προτείνουμε την παραχώρηση του δωρισθέντος ασθενοφόρου στην 6^ Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας  που ως αρμόδιο διοικητικό όργανο και πλησιέστερα ιεραρχικά στο Υπουργείο Υγείας, θα αναλάβει την τελική διεκπεραίωση προκειμένου η δωρεά με τη σειρά της να καταλήξει εκεί που ανήκει, δηλαδή στο δήμο Γορτυνίας και στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.»

dorea

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο