ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: “Σε έκτακτη ανάγκη λόγω των απορριμμάτων…” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για το θέμα των απορριμμάτων και το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Γορτυνία, με τα σκουπίδια να μένουν στους δρόμους από την αρχή του έτους – χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποκομιδής τους και μεταφοράς τους σε κάποιο χώρο – μίλησε ο Δήμαρχος κ.Γιαννόπουλος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/rzejwh1gBD8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Το θέμα είναι έντονο κυρίως στα μεγάλα χωριά. Αποφασίσαμε λοιπόν να κηρύξουμε τον Δήμο σε έκτακτη ανάγκη, γιατί αν ανέβει η θερμοκρασία θα θα υπάρχει πρόβλημα.

Ο Δήμος Γορτυνίας όταν ξεκίνησε παρέλαβε 7 χωματερές. Ο κάθε πρώην Δήμος από τους 8 που ενώθηκαν – πλην ενός είχε και από μία χωματερή, τις οποίες βάλαμε πρόγραμμα και τις κλείσαμε. Οι τελευταίες δυο που κλείσανε με παράταση λειτουργίας των Τροπαίων και της Βυτίνας κλείσανε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2016. Έτσι από τις αρχές του χρόνου δεν γίνεται αποκομιδή γιατί δεν έχουμε που να πάμε τα απορρίμματα.

Εμείς ακολουθήσαμε πιστά τον ΠΕΣΔΑ και τώρα ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο να γίνει μεταφόρτωση των απορριμμάτων σε κάποιον νόμιμο δέκτη, γι αυτό και βγήκαμε σε έκτακτη ανάγκη.

Το θέμα των σκουπιδιών έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και 20 χρόνια, αλλά οι αρμόδιοι φορείς δεν κάνανε αυτό που έπρεπε.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο