Αντιδράσεις από τους κατοίκους - Οι λογαριασμοί που μοίρασαν... "εγκεφαλικά"!

Ιανουαρίου 24, 2017
Πληθαίνουν τα παράπονα από τους κατοίκους της Ζάτουνας για τους λογαριασμούς ύδρευσης - Δείτε τι αναφέρει το zatounanews.gr

Με αφορμή τους λογαριασμούς ύδρευσης, που έστειλε τον προηγούμενο μήνα, στους δημότες – καταναλωτές ο Δήμος Γορτυνίας, γράφονται αυτές οι γραμμές ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των δημοτών. Φυσικά καμία δεν προηγήθηκε ενημέρωση σχετική, με τα νέα τιμολόγια που πήρε απόφαση και εφαρμόζει ο Δήμος, από την πλευρά του.



Ειδικά για την Ζάτουνα: Η τελευταία Δημοτική Ανακοίνωση, που τοιχοκολλήθηκε σε δημόσιους χώρους του χωριού μας, πριν πολύ καιρό έλεγε: «Το νερό της Ζάτουνας, δεν είναι κατάλληλο για πόσιμο(!). Αν πρέπει με αυτό να πλύνουμε σκεύη, θα πρέπει προηγούμενα να το βράσουμε (!). Δεν κάνει να το χρησιμοποιούμε για να πλένουμε τα δόντια μας, ούτε και για να κάνουμε μπάνιο (!).



Μετά από αυτήν την άκρως επικίνδυνη ανακοίνωση σιωπή. Οι δε κάτοικοι στο σύνολό τους κάνουν χρήση εμφιαλωμένου νερού. Τα πλαστικά άδεια μπουκάλια, αν έμπαιναν στη σειρά, θα δημιουργούσαν χιλιόμετρα… Πολλές οι παραστάσεις στον νυν δήμαρχο και σε αντιδημάρχους, οι οποίοι πάντα έκαναν ότι το ακούν το πρόβλημα για πρώτη φορά!!! Οι κ.κ. αντιδήμαρχοι υποσχέθηκαν στο κόψιμο της πίτας του Συνδέσμου Ζατουνιτών, ότι θα μελετήσουν το θέμα! (φωτο: οι κύριοι αντιδήμαρχοι και ο εκδότης της «Ζάτουνας» που για μία ακόμη φορά τους έθεσε το πρόβλημα του πόσιμου νερού). Ακόμη στην μελέτη είναι… Φυσικά ούτε λόγος για παρουσία δημάρχου ή αντιδημάρχων, στο χωριό, για κάποια συζήτηση ή σχετική ενημέρωση, με τους κατοίκους. Ούτε καν της Παναγίας, για τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Κάποιοι από τον Δήμο, γνωρίζουν το που πέφτει η Ζάτουνα, από το πέρασμά τους από αυτήν, κατευθυνόμενοι για άλλα χωριά.

Πρόσφατα, στάλθηκαν υπερβολικοί λογαριασμοί ύδρευσης, στους κατοίκους, χωρίς καμία ενημέρωση για το πώς αυτοί διαμορφώθηκαν και έντονα είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα ξανά, αλλά… οι αρμόδιοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου! Έντονη ήταν απ’ ότι πληροφορηθήκαμε η παρουσία κατοίκων από τα χωριά Μάρκου και Παναγιά, Τριποταμιά, Καπελίτσα, Ριζοσπηλιά, Βαλτεσινίκου κ.α., στο συμβούλιο, για να ακουστεί και η δική τους φωνή. Ακούστηκε; Όχι φυσικά. Γι αυτό οι κάτοικοι του Βαλτεσινίκου κατέφυγαν στην δικαιοσύνη, όπου αποφάνθηκε μέχρι να δικαστεί η υπόθεση, οι κάτοικοι να μην πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Οι λογαριασμοί αυτοί μοίρασαν «εγκεφαλικά» έγραψε η τοπική εφημερίδα «Ζάτουνα», στο πρόσφατο φύλλο της (ΔΕΚ 2016). Να τι ακριβώς έγραψε:

Οι Ζατουνίτες καλούνται να πληρώσουν ακριβά το πόσιμο νερό τους … ενώ ο Δήμος τους έχει ανακοινώσει, ότι είναι ακατάλληλο για χρήση!!!



Είμαστε, που είμαστε Μερελοί… πάνε από τον Δήμο, να μας αποτρελάνουν!!!



Οι κάτοικοι των χωριών μας, έλαβαν επιστολές από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γορτυνίας, για να πληρώσουν τον Λογαριασμό Ύδρευσης – Αποχέτευσής τους. Αυτοί οι λογαριασμοί, (όπως μας είπαν χαρακτηριστικά συμπατριώτες), μοίρασαν εγκεφαλικά στους δημότες. Όλοι ξέραμε ότι μέχρι σήμερα για ύδρευση πληρώναμε στο Δήμο, € 45,00 σε ετήσια βάση, όλα τα χωριά. Αποχέτευση φυσικά δεν υπάρχει. Η πληρωμή γίνονταν συνήθως κάθε καλοκαίρι. Όμως ο τρόπος υπολογισμού της κατανάλωσης (!) άλλαξε, μαζί με τον τρόπο υπολογισμού της αξίας του νερού που καταναλώνουμε. Τώρα το πάγιο είναι € 25,00 + ότι καταναλώνουμε! Κάποιοι κάτοικοι έλαβαν λογαριασμούς που ξεπέρασαν και τα € 200,00 !!! και πρόκειται για σπίτια με ένα άτομο! Υπάρχουν και πολλαπλάσιοι αξίας λογαριασμοί! Και μάλιστα καλούνται να τους πληρώσουν, γέροντες με αγροτική σύνταξη μόνο, ως έσοδό τους. Καμία δεν έχει υπάρξει ενημέρωση προς τούτο, καθώς και ποία ποσότητα δικαιούται ο κάθε καταναλωτής. Υποτίθεται ότι μετράνε τα ρολόγια ύδρευσης, όπου αυτά υπάρχουν και είναι προσβάσημα! Συμπατριώτες επικοινώνησαν με την αρμόδια υπηρεσία και έλαβαν την απάντηση:



«Η αναγραφόμενη κατανάλωση στους λογαριασμούς αφορά την μετρηθείσα κατανάλωση του 2015. Η εμφανιζόμενη χρέωση στους λογαριασμούς είναι προεκτίμηση βάσει της περσινής σε ποσοστό 65%. Τον Ιανουάριο του 2017, θα γίνει η κανονική μέτρηση, για να βγει η διαφορά… Θα σταλεί νέος ωστόσο ¨¨τακτοποιητικός¨¨ λογαριασμός…». {Τέτοιες εξαγγελίες ούτε οι αναλώσιμοι υπουργοί δεν κάνουν}.



Αλήθεια ποία είναι η ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώνει κάποιος, και πως βγήκε το 65% ; Γιατί σε κλειστά σπίτια πήγε υπέρογκος λογαριασμός; Τι θα γίνει τους χειμώνες που όλοι αφήνουν μια βρύση ανοικτή για να μην σπάσουν οι σωλήνες; Φέτος που είχαμε χιόνια και πάγους, δεν υπήρχε σπίτι ανοικτό σε όλα τα χωριά μας, που δεν είχε κάποια βρύση να τρέχει, για να μην σπάσουν οι σωλήνες με τον πάγο…. Πως μετρήθηκε η κατανάλωση εκεί όπου δεν υπάρχουν ρολόγια ή και εκεί όπου έχουν βλάβη- λόγου πάγου, ή εκεί όπου είναι μέσα στις αυλές, αλλά λογαριασμοί στάλθηκαν; Τι θα κάνουν οι αγρότες που πότιζαν τα ζώα τους; Ή αυτοί που έβαζαν μια βραγιά κήπο ή είχαν για ομορφιά στην αυλή τους πέντε γλάστρες; Στα χωριά όπου καταργήθηκαν τα αυλάκια άρδευσης και ο Δήμος δεν τα αντικατέστησε, πως οι κάτοικοι θα καλύπτουν τις ανάγκες τους; Θα πούνε το νερό Νεράκι; Και για τη Ζάτουνα, όπου με ανακοίνωση του Δήμου, το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο, δεν υπήρξε κάποια μέριμνα; Τέτοια υποκρισία…



Ο Δήμος προχώρησε με απ’ ευθείας ανάθεση σε Γορτύνιο συμπατριώτη, να μετρά τα ρολόγια του νερού στα χωριά του Δήμου μας. Για να τον διευκολύνει είχε προηγηθεί η τοποθέτηση πάνω στα ρολόγια ή μέσα στα φρεάτια των ή όπου η πόρτα ήταν κλειστή, πάνω σ’ αυτές, μιας αυτοκόλλητης γραμμωτής ετικέτας. Κάποιοι όταν την είδαν την πέρασαν σαν «ύπουλο» σημάδι σήμανσης του σπιτιού τους και την ξεκόλλησαν ή κάποιες άλλες ξεκόλλησαν από την βροχή ή τα νερά που μπαίνουν στα φρεάτια. Αλαλούμ απόφαση και ενέργεια!!! Χρήματα πεταμένα. Παρ’ όλα αυτά, η ανακοίνωση του Δήμου, μας ζητά να συμμορφωθούμε και να ενημερώσουμε τον Δήμο, αν έχουμε κάποια βλάβη στο ρολόι μας! Αν θα υπάρχει τέτοια θα κληθούμε να πληρώσουμε την επισκευή της. Ή ο Δήμος θα αντικαταστήσει το ρολόι και θα μας χρεώσει € 60,00. Θα πρέπει δε αυτό να είναι τοποθετημένο σε φρεάτιο για να μπορεί να μετρηθεί, εκτός φραγμένης αυλής! Από την άλλη δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του ρολογιού, χωρίς την άδεια του Δήμου. Αν δεν πληρώσουμε τον λογαριασμό μέσα σε 10 μήνες, ο Δήμος θα προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή της ύδρευσης! Για να γίνει επανασύνδεση θα πρέπει πρώτα να πληρώσουμε τον λογαριασμό και τέλη επανασύνδεσης. Εκτός από τα Ταμεία του Δήμου ο λογαριασμός μπορεί να πληρωθεί στις Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ αποκλειστικά μέχρι τις 31-12-16. Τι δεν καταλάβατε;



Για πληροφορίες μέτρησης, παράπονα στα τηλ: Δήμος 2795 360 112 και Τεχνικής Υπηρεσίας: τηλ. 2795 360 514.



Υ.Γ/ Το εμφιαλωμένο νερό που αγοράζουν οι Ζατουνίτες για να το πίνουν, ο Δήμος πότε θα τους το πληρώσει; Τέθηκε η ιδέα του χρόνου τα Χριστούγεννα να στηθεί Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τεράστιο, σαν του Αβραμόπουλου που έβαλε επί δημαρχίας του στο Σύνταγμα, καμωμένο από άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού. Αν περάσει και στα βραβεία Γκίνες.. έ! τότε… πάνε οι γείτονές μας! Ήδη άρχισε η συλλογή τους από τώρα!




Τελευταία τροποποίηση στις 24 Ιανουαρίου 2017 %13:%Ιαν

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia