Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Εκδήλωση για τους κινδύνους της κλιματική αλλαγής στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αγροδασικού χώρου στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής: από τις γεωργικές καλλιέργειες ως τη μελισσοκομία και από την κτηνοτροφία ως τα δάση» που ήταν και το θέμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες επεσήμανε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές τονίζοντας ότι «πλέον με τα ακραία, καιρικά, σύντομα φαινόμενα που συμβαίνουν, οι παραγωγοί και μελισσοκόμοι, μέσα σε λίγες ώρες, μπορούν να χάνουν την παραγωγή τους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τρουπής αναφέρει: «Στο Επιμελητήριο θέλουμε να παραλληλιστούμε με τις ανάγκες των παραγωγών και να φροντίσουμε οι δομές που θα προετοιμάσουμε όλοι μας, να βοηθήσουν ώστε οι επιπτώσεις να είναι λιγότερο επώδυνες, ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε τρόφιμα σε πληθώρα και όχι ακριβά».

Στη συνέχεια οι ομιλητές ανέλυσαν τα παρακάτω θέματα: 

Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος: Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος και η ανάγκη για δημιουργία ανθεκτικών τοπίων

Δρ Ευαγγελία Αβραμίδου: Παρουσίαση του έργου ResAlliance, του Δικτύου Ανταλλαγής Γνώσης (LandNet) και των Εργαστηρίων (LandLabs)

Δρ Νικόλαος Προύτσος: Μεταβολές του κλίματος και αγροτική δραστηριότητα στην Ανθρωπόκαινο Εποχή

Σωσάννα Καρούντζου: Διαχείριση δασών και κλιματική αλλαγή

Δρ Σοφία Γούναρη: Ο ρόλος της Μελισσοκομίας στην ανθεκτικότητα του αγροδασικού χώρου στην κλιματική κρίση

Συνδιοργανωτές: Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η Ένωση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρης Μουγκοπέτρος: Σοβαρή η βλάβη στο δεξί του μάτι – Έχασε το 90% της όρασης του

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να βιώνει ο Άρης Μουγκοπέτρος, έπειτα...

Σε πλήρη λειτουργία η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Μεσσηνία-Δημήτρης Πτωχός: «Παραδίδουμε λύση και χτίζουμε προοπτική»

Σε εμπορική λειτουργία βρίσκεται πλέον η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, σηματοδοτώντας την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου, βιώσιμου συστήματος διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο. Η εγκατάσταση εντάσσεται στο έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο έχει υλοποιήσει και λειτουργεί ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 167 εκατ. ευρώ

Νέο σύστημα ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ για τις οικονομικές δραστηριότητες, αρμοδιότητας ΟΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΊΩΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΙΚΏΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΏΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑ: . ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Λιανική διάθεση τροφίμων & ποτών, μαζική εστίαση, κομμωτήρια, κουρεία, περιποίηση νυχιών, δερματοστιξία, γραφεία κηδειών), . ΘΕΑΤΡΑ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ. . ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (Λούνα πάρκ, Τσίρκο, Παγοδρομία) & . ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΡΗΡΙΟΤΗΤΑ . ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ