Ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων (ΣΑΟΟ) και ο Δήμος Τρίπολης συνδιοργανώνουν μια ακόμη ορειβατική και περιβαλλοντική συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων (ΣΑΟΟ) και ο Δήμος Τρίπολης συνδιοργανώνουν μια ακόμη ορειβατική και περιβαλλοντική συνάντηση.

Αυτή τη φορά στο Κεντρικό Μαίναλo, με επίκεντρο τα ιστορικά χωριά Αλωνίσταινα και Λιμποβίσι, θα εγκαινιαστεί το εξαιρετικό μονοπάτι που συνδέει την Αλωνίσταινα, πατρίδα της μάνας του Γέρου του Μοριά, Ζαμπέτας Κωτσάκη, με το λίκνο της ελευθερίας, το Λιμποβίσι, πατρίδα του πατέρα του, κλεφταρματολού της προεπαναστατικής περιόδου, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη.

Το μονοπάτι διασχίζει υπέροχο ελατοδάσος, συστάδες δρυών, σφενδάμων και κέδρων, αλλεπάλληλες δολίνες και καταπράσινα ορεινά λιβάδια, σε ένα μέσο υψόμετρο 1400 μέτρων.

Εντοπίστηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον ΣΑΟΟ, σε καθαρά εθελοντική βάση, με τη διαχρονική στήριξη του Δήμου Τρίπολης. Στην, σχετικά εύκολη, πορεία των 4.30 ωρών θα πάρουν μέρος πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι από τη νότια Ελλάδα.

Στόχος, η γνωριμία ενός μοναδικού φυσικού και ιστορικού χώρου του Κεντρικού Μαινάλου από τον κόσμο της πεζοπορίας, ώστε να αυξηθεί η ήπιας μορφής επισκεψιμότητα στην ορεινή Αρκαδία.

Ταυτόχρονα, αγωνιζόμαστε όλοι για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής και αισθητικής καταστροφής από την σχεδιαζόμενη άφρονα εγκατάσταση 15 γιγάντιων (180 μέτρα ύψος!) ανεμογεννητριών στην προστατευτέα από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (EΠΜ) πανέμορφη, παρθένα και ελεύθερη οδοποιίας οροσειρά του Κεντρικού Μαινάλου.

Σύνθημά μας, μετά μάλιστα και τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Αρκαδίας, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων και της Περιφέρειας, είναι:

TO ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟ
Τo λίκνο της Επανάστασης του 21, το παγκόσμιο κέντρο του Αρκαδικού Ιδεώδους, ο παράδεισος βιοποικιλότητας, τοπίου και οικοπεριήγησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ
Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν έμπρακτα τις εκδηλώσεις μας και να απολαύσουν μαζί μας μια υπέροχη διαδρομή.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 9 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Έναρξη πορείας από την Αλωνίσταινα στις 10.30 π.μ.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234989, (βραδινές ώρες),κινητό τηλ.: 6974740215, e-mail: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΣΑΟΟ
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα παρέμβαση 580.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οδική ασφάλεια στον άξονα Μεσσήνη Αβραμιού Κεφαλόβρυσο

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας περνά σε φάση υλοποίησης, με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση οδικής ασφάλειας 8ης Επαρχιακής Οδού, τμήμα Μεσσήνη – Αβραμιού – Κεφαλόβρυσο», αρχικού προϋπολογισμού 580.000 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη τη Δευτέρα 31

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την ΠΕ Αργολίδας, την ΠΕ Κορινθίας και την ΠΕ Λακωνίας για την Τρίτη 1ηΣεπτεμβρίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην προχωρούν
00:02:55

Τρίπολη: Συνάντηση Τζιούμη με την Ένωση Προέδρων – Στο επίκεντρο οι ασφαλτοστρώσεις σε πόλη και χωριά

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, συναντήθηκε σήμερα στο νέο...

Ξεκίνησε δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου της ελιάς στην ΠΕ Ηλείας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Ηλείας, στο πλαίσιο...